Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cine a făcut aplicația lui Raed Arafat care ne avertizează despre cutremure

Friday, 03 May 2019, 11:03 Sursă: REALITATEA.NET

Controversele aplicației lui Raed Arafat

Ca icon al programului apăre sigla oficială a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI. În descriere scrie clar că aceasta este aplicația oficială a DSU.

În „Politica de Confidențialitate” a aplicației se spune însă că furnizorii aplicației sunt Fundația pentru SMURD și Departamentul pentru Situații de Urgență. Cu toate acestea, mai jos, în cuprinsul textului se arată că datele personale sunt prelucrate și de societatea iCloudSRL din Sibiu.

În emisiunea „Ediție Specială” de la Realitatea TV, moderată de Marilena Mititelu, Raed Arafat nu a putut să spună clar cine este proprietarul aplicației. El a declarat că aceasta nu a fost făcută din fonduri publice. Practic, aplicația cea mai căutată de români în aceste zile este realizată fără să se fi făcut o licitație sau altă formă de achiziție publică.

Prea bun, prea ca la țară

Eventya Co SRL din comuna Șura Mare, județul Sibiu este deținută de Ionuț Alexandru Munteanu, Andrei Ionuț Luca și Ioan Robert Bălan. Eventya este firma sub brandul căreia aplicația este disponibilă în sistemul Android.

Compania a încheiat 2017 pe cu o pierdere de 615297 lei. Rulajul total conform ultimelor date de la Ministerul de Finanțe a fost de două ori mai mic decât pierderea.

Citește continuarea pe lumeapolitica.ro

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL