Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Apare un oraș lângă Cluj-Napoca. Surpriză! Cine se află în spatele proiectului!

Tuesday, 30 April 2019, 09:54 Sursă: REALITATEA.NET

În faza finală, proiectul se vrea a fi o comunitate de 2.500-3.000 de locuitori ce va avea inclusiv o școală, o clinică medicală, fermă organică, parcuri, zone comerciale și centru de afaceri. 

Printre cei mai cunoscuți oameni din spatele acestui mega-proiect se află Mark Gitenstein, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, olandezul Steven van Groningen, CEO Raiffesisen Bank și Don Lothrop, fost partener în mai multe fonduri care finanțează start-up-uri în Sillicon Valley și totodată fondator al ONG-ului Romania One și al publicației românești PressOne, conform gazetadecluj.ro.

În satul Băbuțiu din comuna Vultureni, județul Cluj, societatea Șoimeni Parc SA dezvoltă acest proiect rezidențial. Firma are în plan construirea unui orășel, proiect denumit „Colina Nouă”. PUZ-ul proiectului privind ”introducere teren în intravilan pentru construire ansamblu rezidențial cu dotări aferente” a fost pus în discuție spre aprobare în toamna anului 2017 în Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism din cadrul Consiliului Județean Cluj.

Agenția pentru Protecția Mediului Cluj a decis că proiectul nu necesită o evaluare de mediu, ”deoarece amplasamentul studiat nu se găsește în arii naturale protejate de importanță națională, comunitară sau internațională și nu se identifică impact semnificativ advers asupra mediului ca urmare a implementării acestuia”.

Citește mai multe pe gazetadecluj.ro!


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL