Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunţul făcut de actriţa Anca Sigartău. "Cât mai durează minciuna, mitocănia şi nesimţirea?"

Monday, 05 October 2015, 10:59 Sursă: REALITATEA.NET

Actriţa Anca Sigartău a anunţat, prin intermediul unei scrisori publicate pe contul personal de Facebook, că demisionează din funcţia de manager al Teatrului Municipal "Bacovia" din Bacău. Artista în vârstă de 48 de ani a precizat că în continuare aşteaptă decizia primăriei.

"Eu am decis să-mi depun demisia. Dacă primăria decide să mi-o accepte, atunci lucrurile sunt clare: nu sunt un om dorit aici. Dacă nu, îmi doresc din toată inima ca lucrurile să se îndrepte", a scris ea pe reţeaua de socializare.

Anca Sigartău a ţinut să precizeze că a ocupat funcția de manager al instituţiei în baza unui concurs, iar proiectul său a fost public. Anca Sigartău a adăugat că nu se "cramponează" de funcție și că a mers la Bacău "pentru a face performanță".

"Am fost acuzată că din comisie au făcut parte colegii mei de scenă Maia Morgenstern, George Ivașcu sau Adrian Titieni. Am fost acuzată că din comisie a făcut parte viceprimarul Radu Ababei pe care îl cunosc și cu care sunt prietenă. Nu mă voi dezice de ei oricât de mârșave ar fi atacurile. Oamenii menționați mai sus sunt profesioniști adevărați, au venit în comisie pentru calitatea și experiența lor în funcțiile deținute. (...) Da, îi cunosc așa cum aș fi cunoscut probabil pe oricine era în comisie cu certe calități și care argumentat merita să fie acolo", a adăugat actriţa.
În plus, artista a făcut o trecere în revistă a proiectelor şi schimbărilor pe care a reuşit să le pună pe picioare de-a lungul timpului petrecut la  Bacău, dar a subliniat că nu vrea să-şi prezinte "o justificare", ci să tragă un semnal de alarmă.

"Cât mai durează minciuna, mitocănia şi nesimţirea în Bacău? Dragi băcăuani, Adresez aceste cuvinte vouă, faţă de care am o datorie morală şi care, prin prezenţă şi implicare, mi-aţi dovedit că meritaţi ce e mai bun pentru oraşul vostru. Aceste cuvinte nu se doresc a fi o justificare, ci o alră, un semnal pe care îl trag, din păcate, în ceasul al doisprezecelea. Un semnal pe care îl trag acum, când după toate explicaţiile date, cu cifre şi acte, văd în continuare că imaginea mea, munca mea şi a colegilor mei este terfelită şi batjocorită. Cu insinuări, căutându-se scandal acolo unde nu există, cu minciuni şi invective. Cu noroi... (...) Repet, nu mă cramponez de funcție, dar nu îmi place să încep și să las lucrurile neterminate. Îmi place să cred că sunt o luptătoare, că știu ce fac și că am argumente și că oriunde mă voi duce voi încerca să îmi fac treaba cât mai bine", a mai scris ea.

În cele din urmă, Anca Sigartău le-a mulţumit celor cu care a colaborat în tot acest timp şi a arătat că, dacă demisia îi va fi acceptată, i-ar plăcea ca funcţia ei să fie ocupată în viitor de actriţa Eliza Judeu.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL