Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunț MAE despre românii implicați în accidentul rutier din Austria, după ce autocarul s-a făcut scrum

Monday, 01 June 2020, 16:39 Sursă: realitatea.net

 

MAE transmite că nu au fost victime în urma accidentului în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România. Este vorba despre toți cei 49 de pasageri și șoferul autocarului, care au reușit să se salveze la timp.

Accidentul rutier s-a produs sâmbătă, 30 mai, pe autostrada Alland, lângă Sparbach (districtul Modling, Republica Austria).

În urma accidentului nu au rezultat victime, toţi cetăţenii români aflându-se în afara oricărui pericol. Din păcate, focul a fost atât de puternic încât a fost nevoie de intervenția a trei secții de pompieri pentru a-l stinge. Fumul dens s-a putut vedea de la kilometri distanță, iar traficul în zonă a fost perturbat după accident, potrivit heute.at.

MAE a anunțat că toţi pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar şi au continuat deplasarea către destinaţia prevăzută anterior incidentului.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Viena s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs în data de 30 mai 2020, pe autostrada Alland, lângă Sparbach (districtul Modling, Republica Austria) şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare privind identitatea, starea de sănătate a persoanelor implicate şi situaţia acestora, precum şi circumstanţele producerii incidentului. Din dialogul cu autorităţile locale a rezultat că în acest incident a fost implicat un autocar înmatriculat în România. În urma accidentului nu au rezultat victime, toţi cetăţenii români aflându-se în afara oricărui pericol. MAE menţionează că toţi pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar şi au continuat deplasarea către destinaţia prevăzută anterior incidentului", potrivit unui comunicat de presă al MAE.

La nivelul ambasadei României în Austria nu au fost recepţionate, deocamdată, solicitări de asistenţă consulară.

„Ambasada României la Viena este în dialog cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în funcţie de solicitări. MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65, 0043 1 505 23 81 şi 0043 1 230 95 1, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 0043 699 117 26027", mai precizează MAE. 

FOTO accident Austria

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL