Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunțul DLAF despre cazul Barna și acuzațiile lansate de liderul USR

Friday, 18 October 2019, 12:42 Sursă: REALITATEA.NET

”Acțiunea de control referitoare la proiectul „Punți comunitare", cod SMIS 56760, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba, a fost declanșată anterior publicării informațiilor de către Rise Project și fără legătură cu demersurile jurnalistice.

Verificările preliminare cu privire la proiectele „SES-am Deschide-te!", al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba și „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural", al cărui beneficiar este Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, au fost demarate ca urmare a informațiilor apărute în mass-media privind posibile încălcări ale legii ce pot afecta interesele financiare ale UE în România, demers procedural obișnuit în activitatea instituției”, a precizat vineri Departamentul pentru Lupta Anti Fraudă (DLAF).

Precizările vin la două zile după publicarea unei anchete jurnalistice de către site-ul Rise Project, pe tema proiectelor derulate de liderul USR în domeniul fondurilor europene.

Dan Barna cere să fie anchetat de DNA. De ce nu are încredere în DLAF

DLAF a făcut referire și la acuzațiile lui Dan Barna, fără să-l menționeze pe acesta.

”Deși DLAF este, din punct de vedere organizatoric, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului și în coordonarea Prim-Ministrului, instituția beneficiază, prin lege, de autonomie funcțională și decizională, independent de alte autorități și instituții publice și acționează ca atare. În consecință, Șeful Departamentului nu solicită și nu primește instrucțiuni de la nicio autoritate, instituție sau persoană în realizarea atribuțiilor sale referitoare la declanșarea și desfășurarea controalelor ori la întocmirea și valorificarea actelor de control.

DLAF respinge categoric orice asociere sau încercare de asociere a activității sale cu alte evenimente din spațiul public și reasigură opinia publică și partenerii săi, naționali sau europeni, de respectarea legii și a procedurilor în vigoare, în îndeplinirea atribuțiilor sale de protejare a intereselor financiare ale UE în România”, a mai precizat comunicatul.

Liederul USR, Dan Barna, candidatul Alianței USR - PLUS la președinție a cerut Departamentului pentru Luptă Anti- Fraudă (DLAF) să trimită DNA documentele legate de contractele pe fonduri europene derulate de firma sa. Dan Barna explică, într-o postare pe Facebook, și motivele demersului său. ”Cum pot să cred în corectitudinea DLAF de care se ocupă, azi, Toni Greblă, omul de incredere al lui Liviu Dragnea? Instituție condusă de Andrei Chendi, suporterul lui Dragnea, cel care s-a angajat în 2014, printr-un protocol, să-l informeze când deschide vreun control?”, scrie Dan Barna pe Facebook.Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL