Coronavirus - România: 69374 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANI cere sancționarea deputaților Florin Pâslaru și Ionaș Urcan! Ultimul riscă să rămână fără mandat

Friday, 27 May 2016, 09:51 Sursă: REALITATEA.NET

Astfel, în cazul deputatului Florin Costin Pâslaru ANI a solicitat aplicarea sancțiunii disciplinare ce constă în diminuarea indemnizației cu 10% pe o perioadã de maximum 3 luni.

Agenția Națională de Integritate solicită, de asemenea, Camerei Deputaților încetarea mandatului de deputat în cazul lui Ionaș Florin Urcan.

Potrivit unui comunicat remis de ANI, la data de 8 noiembrie 2011, s-a constatat faptul că Florin Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncã privind angajarea fiului sãu, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripția electoralã nr.18 Galați, încălcând astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003.

Raportul de evaluare privind încălcarea de către Florin Costin Pâslaru a regimului juridic al conflictului de interese a rãmas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Totodată, Agenția Naționalã de Integritate a constatat, la data de 4 noiembrie 2013, faptul că Ionaș Florin Urcan, la data faptelor primar al Orașului Luduș, Jud. Mureș, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008-2012, întrucât a deținut simultan atât funcția de ales local, cât și calitatea de reprezentant din partea autorității publice locale în cadrul Consiliului de administrație al Grupului Școlar Industrial Luduș, precum și calitatea de administrator în cadrul a două societăți comerciale.

Raportul de evaluare a stãrii de incompatibilitate în cazul deputatului Ionaș Florin Urcan a rămas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL