Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anchetă în SUEDIA privind gestionarea pandemiei

Thursday, 02 July 2020, 17:47 Sursă: realitatea.net

Strategia Suediei în gestionarea epidemiei s-a bazat pe conformarea voluntară și restricții minime. Acest lucru a făcut ca țara să aibă o rată a deceselor raportate la populație mult mai ridicată decât cea a vecinilor săi nordici, unde autoritățile au impus măsuri stricte, dar mai scăzută decât în alte țări care au introdus carantina, precum Marea Britanie, Italia și Spania. Cu toate acestea, tot mai mulți cetățeni au pus sub semnul întrebării „abordarea suedeză”.

Premierul țării a solicitat începerea anchetei în urma numărului ridicat al deceselor. ,,Gestionarea pandemiei de către autorități a evidențiat neajunsurile Suediei. Acum se pune întrebarea despre cum ar trebui Suedia să se schimbe, nu dacă să o facă”, a declarat Löfven, citat de hotnews.

În mai, epidemiologul-șef al Suediei, Anders Tegnell, a justificat strategia afirmând că, în toamnă, țările care au impus o carantină strictă se vor confrunta foarte probabil cu un al doilea val mai puternic al pandemiei, în timp ce cel suedez va fi mai mic datorită imunității dobândite. Datele recente arată însă că virusul s-a răspândit fără să producă suficienți anticorpi în rândul populației pentru a preveni un al doilea val. Bilanțul depășește 70.640 de cazuri de infectări și 5.411 decese.

Detalii despre strategia Suediei în timpul pandemiei găsiți aici


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL