Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anchetă în cazul ambulanţei folosite pe post de taxi

Thursday, 16 November 2017, 11:06 Sursă: REALITATEA.NET

Se cere anchetă la firma privată de Ambulanţă care face servicii de taximetrie, aşa cum au demonstrat reporterii Realitatea TV. Direcția de sănătate publică a reacționat după ce colegii mei Dragoş Stoian şi Raul Giuglea au surprins o ambulanță privată care oferea servicii de taximetrie. DSP cere acum Departamentului pentru situații de urgență, controale amănunțite.

Scene incredibile surprinse în traficul din Capitală: ambulanţe folosite pe post de taxi personal

Un pacient care, de fapt, nu e pacient pentru că... nu are nicio problemă de sănătate! Iar la dispeceratul serviciului privat de ambulanță se știa, pentru că reporterul sub acoperire s-a prezentat drept reprezentantul unui om de afaceri, dispus să plătească bine ca să ajungă rapid la destinație.

Realitatea TV a sesizat, în prealabil, Brigada de Poliție Rutieră și Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne cu privire la această situație. Cele două instituții au intrat rapid în alertă pentru verificări. Potrivit DSU, șoferul nu avea nicio pregătire pentru prim ajutor, ambulanța nu era omologată decât pentru transportul cadrelor medicale, nu al pacienților, iar fișa a fost completată cu un diagnostic fictiv.

Interesant este că, deși ambulanța a fost solicitată doar pentru transport, nu pentru o problemă medicală, șoferul ambulanței spune că a preluat cazul cu un diagnostic de la dispecerat.

Serviciul respectiv de ambulanță a fost închis temporar în 2015, la scurt timp după ce nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu a murit, după ce a fost diagnosticată greșit de un medic din cadrul companiei.

 
 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL