Anchetă DIICOT după acuzațiile de otrăvire făcute de Doina Pană, fost ministru al Mediului

Thursday, 09 May 2019, 17:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Procurorii DIICOT au în lucru un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem, adică doar pentru fapte, de la începutul anului 2018, după o plângere depusă de fostul ministru al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană. Plângerea a fost depusă iniţial la poliţie şi preluată apoi de DIICOT.

Surse apropiate anchetei au explicat, pentru G4media.ro că deocamdată procurorii sunt la stadiul în care verifică în ce condiţii a fost asimilat mercurul în organism, din greşeală sau intenţionat. Doina Pană a fost audiată în dosar.

„Am depus plângere la poliţie abia la începutul lunii februarie (n.red. 2018). N-am facut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se afla, ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama, ministru în Guvernul României otrăvit”, a declarat Doina Pana, miercuri seară la Antena3.

Fostul ministru a precizat că nu poate oferi mai multe detalii pentru că există o anchetă în desfăşurare. Doina Pană a comentat doar faptul că bănuieşte că cineva din mafia lemnului ar fi atentat la viaţa sa, pentru că a luat măsuri împotriva celor care taie ilegal lemn.

Doina Pana a demisionat din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor în ianuarie 2018, invocând motive de sănătate.
Nu e primul social-democrat care face astfel de acuzaţii.

În urmă cu două zile primarul Capitalei, Gabriela Firea a vorbit despre o sârmă de 4 centimetri descoperită în colonul său şi au nu a exclus posibilitatea să fie o mână criminală.

În august, 2018, Liviu Dragnea a susţinut că a existat o tentativă de ucidere a sa, pusă la cale de patru străini, plătiţi de „un om foarte celebru din lume.”

 


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri