Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ambasada SUA la București: Hackeri ruși au atacat cibernetic instituții din SUA, Canada și Marea Britanie care se ocupă de dezvoltarea vaccinului anti-CoVID

Monday, 31 August 2020, 12:37 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

„În încercarea de a fura informații despre dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, grupul rusesc „APT29”, cunoscut și sub numele de „CosyBear” sau „The Dukes”, a atacat surse guvernamentale, diplomatice, think-tank-uri, furnizori de asistență medicală și energie din SUA, Marea Britanie și Canada. Raportul NSA - National Security Agency detaliază instrumentele, modul și tehnicile prin care grupul a vizat organizațiile implicate în dezvoltarea vaccinului. Comandamentul cibernetic al SUA ajută aliații NATO și țările europene să identifice amenințările cibernetice, sprijină și furnizează informații pentru consolidarea rețelelor altor state”, precizează pe rețeaua socială Ambasada SUA de la București.

Mai mult, potrivit unui raport elaborat de National Security Agency, hackerii ruși au folosit un tip de malware cunoscut sub numele de "WellMess" sau "WellMail" cu care au creat prejudicii diverselor organizații din întreaga lume.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL