Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALERTĂ METEO PRELUNGITĂ. Cod GALBEN de NINSORI abundente, vânt puternic, strat de zăpadă consistent

Saturday, 09 December 2017, 11:19 Sursă: REALITATEA.NET

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare meteo cod galben de vreme rea. Potrivit meteorologilor, începând de sâmbătă, de la ora 15:00, se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi se va depune un strat de zăpadă consistent.

ÎAstfel, potrivit ANM, între 9 decembrie, ora 15:00 şi 10 decembrie, ora 16:00, în toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60...70 km/h, iar pe creste peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Aici se va institui cod galben.

În sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei se vor semnala intensificări ale vântului. Aici, vântul va avea intensificări  cu viteze de 55...60 km/h și temporar 70 km/h.


În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, vor fi precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.
      
În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare.
     
La munte aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute.
      
Temporar vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45...55 km/h.

În  cursul zilei de duminică (10 decembrie), treptat precipitațiile vor fi în diminuare și în restrângere.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL