Alertă de E. Coli în judeţul Argeş. Toate sursele de apă, verificatate de DSP

Tuesday, 14 June 2016, 12:30 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Toate sursele de apă din Argeş sunt verificate de DSP, Prefectură şi ABAV după ce au fost descoperite fântâni infestate cu E. Coli la Budeasa şi Merişani şi izvoare cu apă nepotabilă în Piteşti.

Prefectul de Argeş, Cristian Soare a emis, marţi, un ordin către instituţii de control din judeţ, care timp de o lună trebuie să facă analize la toate izvoarele şi reţelele publice de apă şi să comunice rezultatele.

Echipele de control vor fi mixte, formate din reprezentanţi de la Prefectură, Direcţia de Sănătate Publică Argeş (DSP) şi Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea (ABAV).

"Am emis un astfel de ordin pentru a putea monitoriza toate sursele de apă din judeţ. Vor începe verificările cu zonele unde au fost raportate probleme în ultima perioadă: Piteşti, Budeasa şi Merişani", a declarat, pentru Mediafax, Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş.

Aceste controale vin ca urmare a confirmării prezenţei bacteriei E.Coli la două fântâni publice din localitatea argeşeană Merişani şi un izvor public din Budeasa.

De asemenea, apă nepotabilă este şi la izvoare din Piteşti, iar la o şcoală din Merişani rezultatul analizelor arată acelaşi lucru.

Potrivit directorului DSP Argeş, la Budeasa nu mai sunt probleme, dar după ultimele zile ploioase este posibil să reapară bacteria E. Coli , de aceea cetăţenilor li se recomandă să se alimenteze cu apă doar din reţelele publice.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE