Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aglomeraţie în Vama Albiţa. Cozile de maşini se întind pe sute de metri

Thursday, 18 August 2016, 18:36 Sursă: REALITATEA.NET

Poliţiştii de frontieră şi vameşii din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa se confruntă, în această perioadă, cu cea mai mare aglomeraţie din vamă din ultimii ani, în condiţiile în care traficul s-a dublat faţă de o perioadă obişnuită din an.

În cursul după-amiezii de joi, pe sensul de intrare în ţară, se aflau la rând peste o sută de autoturisme, 50 de microbuze şi cinci autocare, cozile întinzându-se pe distanţe de sute de metri, pe toate cele cinci artere de circulaţie şi control al documentelor. Timpul de aşteptare, susţin reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, se ridică, la ora transmiterii acestei ştiri, la 170 de minute de fiecare autovehicul, în continuă creştere de la o oră la alta. La acesta, se adaugă alte trei ore pe care cei care vor să intre în România trebuie să le petreacă în Punctul de Trecere a Frontierei Leuşeni, din Republica Moldova.

”Astăzi (n.r. - joi), în PTF Albiţa se lucrează pe toate cele cinci artere aflate pe sensul de intrare în România, astfel fiind folosită la maxim capacitatea punctului. Valorile mari de trafic sunt determinate de numărul mare de cetăţeni din Republica Moldova care îşi petrec vacanţele în afara graniţelor ţării de origine şi de cei care se întorc la muncă în state ale Uniunii Europene. Un alt fapt care contribuie la creşterea numărului de persoane care tranzitează frontiera de est a ţării este că, începând cu iunie 2015, cetăţenii Uniunii Europene pot circula în Republica Moldova doar cu cartea de identitate”, a declarat, joi, pentru News.ro responsabilul mass-media al ITPF Iaşi, Annabelle Paraschiv.

De la începutul lunii în curs, în PTF Albiţa au fost înregistrate peste 185.000 de treceri de persoane, din care 100.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 85.000 pe sensul de intrare în România, constatandu-se o dublare a traficului faţă de acelaşi interval din luna februarie a acestui an.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL