Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adevărul cutremurător: de ce femeile au şanse de două ori mai mici să supravieţuiască catastrofelor

Thursday, 17 November 2016, 17:30 Sursă: REALITATEA.NET

“Ei au ajuns la concluzia fermă că, în ciuda tertipurilor morale şi ale închipurilor noastre idealizate, femeile au de două ori mai mici şanse să supravieţuiască în asemenea catastrofe; iar copiii au şanse şi mai mici decât femeile – doar 15% din copii au reuşit să se salveze”, scrie etologul din R. Moldova Dorian Furtună pe pagina sa de Facebook.

Porivit celor analizate de el, cele mai mari şanse de supravieţuire, peste 60%, le au membrii echipajului. Şansele femeilor erau mici chiar şi atunci când ele reprezentau un procent mic din numărul total al pasagerilor. Practic, bărbaţii, în marea lor majoritate, se îngrijeau să-şi salveze, în primul rând, propriile vieţi.

“Catastrofa de pe Titanic a fost o excepţie, deoarece a existat un ordin strict al căpitanului să fie salvate mai întâi de toate femeile şi copiii. Și acest ordin a fost posibil de executat doar sub amenințarea cu armele, pentru a ţine la distanţă bărbaţii, care râvneau locuri în bărci; drept rezultat, rata supravieţurii femeilor a fost de 70%”, a mai explicat etologul.

sursa

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL