Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

"Acum ori niciodată, asaltul total împotriva Justiției"

Friday, 29 May 2015, 15:45 Sursă: REALITATEA.NET

"Pe de-o parte, avem atacul pe legislatie. Nici nu mai stiu cate initiative legislative de amputare a codurilor Penal si de Procedura Penala sunt acum in Parlament. Avem incercarea de a restrange drastic aria arestului preventiv, de a inlocui "suspiciunile rezonabile" cu "indiciile temeinice", de a anula conflictul de interese la nivelul parlamentarilor, de a elimina catusele etc.

In plus, tot in Parlament se consuma batalia pentru apararea lui Dan Sova cu toate aspectele dovedite neconstitutionale, nesfarsite trageri de timp si cu o probabilitate minima, in opinia mea, de solutionare intr-un mod cat de cat credibil si decent.

Avem apoi atacul pe institutii, DNA, ICCJ si CSM, iscat de cazul Rarinca. Fara a astepta rezultatul anchetei Inspectiei Judiciare, menita tocmai sa faca lumina in acest caz, voci puternice din presa si din politica cer demiterea doamnelor Kovesi si Stanciu, desi niciuna nu a avut nicio calitate in instrumentarea dosarului Rarinca.

Nu inteleg cum un om de buna credinta, ca e politician, ca e ziarist, ca e simplu cetatean, nu asteapta rezultatul anchetei disciplinare a celui mai inalt for al Justitiei inainte de a trage concluzii si a cere demisii. Fara ancheta de unde stii adevarul si daca nu stii adevarul cum te poti pronunta? Sau nu vrei, de fapt, adevarul si nu doresti decat sa starnesti o furtuna? Sa generezi o isterie nu numai pentru a obtine niste revocari, cat si pentru a decredibiliza actul de justitie?", scrie Ioana Ene Dogioiu. 

Citește mai mult pe ziare.com


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL