Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acest ceai costă 1400 de dolari. Motivul este halucinant

Thursday, 12 May 2016, 18:52 Sursă: REALITATEA.NET

Frunzele de ceai Da Hong Pao sunt recoltate numai din anumite zone de pe muntele Wuvi, din China, singurele unde se mai păstrează culturile originale, vechi de sute de ani.

Cel mai scump sortiment a trecut printr-un lung proces de învechire, fiind lăsat la macerat timp de 80 de ani pentru a obţine un gust deosebit. De altfel, gustul său diferă în funcţie de condiţiile din locurile de cultivare şi de prelucrare ulterioară, iar frunzele din care este obţinut pot fi culese doar în anumite zile ale anului.

Deşi preţul lui poate să pără exagerat, adevăraţii cunoscători susţin că cei care gustă din acest ceai nu vor mai găsi niciodată ceva la fel de bun. Ceaiul datează din secolul 18, din timpul dinastiei Qing, iar împăratul care a dat numele extravagantei băuturi a fost denumit „Regele Ceaiului“.

Ceaiul obţinut din frunzele coapcului Da Hong Pao trebuie servit întotdeauna la 95 de grade Celsius. Frunzele trebuie culese la momentul potrivit, apoi ar fi spălate cu lapte de capră şi uscate într-un cuptor cu cărbuni încinşi pentru a-i da o aromă inedită, cu note de cacao pură. Astfel, aroma delicioasă rămâne pe papilele gustative mai mult timp.

Sursa: Adevărul


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL