Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

AAPR: Piețele din România rămân deschise!

Monday, 23 March 2020, 11:03 Sursă: Realitatea.net

"Verificăm ca cei care vând în piețe să aibă tot ce le trebuie, să existe distanță între ei de minimum 1,5-2 m. Respectăm măsurile de igienă ce presupun măști, măuși și dezinfectanți. Activitatea în piețe trebuie însă să continue", a declarat în această dimineață președintele AAPR, Teodor Birț, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus. 

 
„Dispozițiile Ordonanței Militare nr. 2 trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază. Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului”, se arată într-un comunicat de presă semnat de  președintele AAPR.

Potricvit sursei citate, pe lângă spațiile destinate producătorilor locali, vor rămâne deschise cele în care se desfășoară activități de vânzare a produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

„În continuare spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități, am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane”, a mai spus Ioan președintele AAPR.

Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România reunește 32 de piețe (instituții și societăți comerciale) din întreaga țară.

AAPR a introdus pentru prima dată plata cu cardul în piețele din România și este, din 2013, membru al Uniunii Mondiale a Piețelor cu Amănuntul și En-gros, asociație internațională non-profit dedicată promovării schimbului internațional de informații privind piețele en-gros și cu amănuntul, cu scopul de a îmbunătăți construcția lor, organizarea și managementul.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL