Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A fost înființat „DNA-ul Pădurilor”! Instituția se va ocupa doar de combaterea infracțiunilor de mediu 

Wednesday, 13 May 2020, 14:53 Sursă: Realitatea.NET

După mai multe amânări, propunerea legislativă a primit, marți, raport favorabil în Comisia Juridică, iar miercuri vot ”pentru”, în Camera Deputaților.

Proiectul “DNA-ul pădurilor” propune înființarea unei instituții care să se ocupe doar de combaterea infracțiunilor de mediu. 

“În România nerespectarea legislației mediului reprezintă o gravă problemă. Tăierile ilegale de păduri, încălcarea flagrantă a legislației care protejează spațiile verzi din zonele urbane, poluările masive și nerespectarea legislației privind gestionarea deșeurilor, poluarea aerului solului și subsolului, toate acestea au proliferat în ultima perioadă. Organele judiciare, în actuala organizare, nu au putut face față multelor și gravelor infracțiuni comise împotriva mediului. De aceea este absolut necesară înființarea unei structuri specializate de parchet care să aibă în competență investigarea infracțiunilor de mediu și care să prezinte periodic rapoarte cu privire la activitatea sa. Specializarea magistraților și a polițiștilor pe aceasta zonă de competență este obligatorie, iar orice întârziere în luarea acestor măsuri compromit șansele generațiilor viitoare la un mediu sănătos. Raportul de adoptare votat în comisia juridică ne dă speranța că în curând vom avea în România o direcție eficientă, un „DNA al pădurilor” care să bage spaima în infractori, să ne salveze pădurile și să ne apere de cei care ne otrăvesc apele, solul și ne poluează aerul pe care îl respirăm”, transmite deputatul USR Stelian Ion, membru în Comisia juridică, de disciplină și imunități, co-inițiator al proiectului de lege.

USR consideră că înființarea unei astfel de instituții este un pas uriaș pentru România.  Reamintim că și Consiliul Uniunii Europene a recomandat țării noastre înființarea unei astfel de instituții.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL