Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

10 ani de închisoare pentru Vîntu și Liviu Luca, în dosarul delapidării de la SNP Petrom

Wednesday, 25 April 2018, 22:54 Sursă: REALITATEA.NET

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au contopit toate pedepsele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, dispunând pentru acesta o pedeapsă de 10 ani de închisoare cu executare în dosarul patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA. Pentru Liviu Luca, judecătorii au pronunţat pedeapsa de 10 ani de închisoare cu executare.

Acesta este cel de-al cincilea dosar în care omul de afaceri este condamnat.

La fond, Vîntu a primit o pedeapsă de 10 ani și 2 luni de închisoare, iar liderul de sindicat Liviu Luca a primit 10 ani, ambele cu executare. Potrivit Curentul, de mai bine de un an, Vîntu incearca sa facă intelegeri cu procurorii care îi instrumentează diverse dosare, pentru a primi posibile reduceri de pedeapsă.

Jurnaliştii de la Curentul scriu că zilele trecute, omul de afaceri s-a prezentat la DNA în dosarul lui Bogdan Olteanu. A făcut-o nu în calitate de martor asa cum a relatat presei, ci pentru a-l denunţa chiar pe Călin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului. In acest dosar, Tariceanu chiar ar putea avea probleme serioase. Şi asta pentru că Ionuţ Eftime, cel care l-a denunţat iniţial pe Bogdan Olteanu, a fost convins de Vîntu sa-i confirme denuntul referitor la Tariceanu.

Eftime este colegul său de închisoare la penitenciarul Rahova iar comunicarea acestuia cu Vîntu a fost una facilă. Cât despre pronunţarea definitivă care probabil îi va aduce o nouă condamnare, cei de la Curentul zic că Sorin Ovidiu Vîntu riscă să adune pedepse cu executare de peste 10 ani.

Jurnaliştii mai scriu că Vîntu provoaca amuzamentul colegilor de celulă, prin faptul că poartă un carton pe care scrie ,,n-am nimic de dat", vrând astfel să demonstreze că încă are contacte în lumea puterii.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL