Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul introduce coplata la privat și reduce locurile în învățământul liceal

Tuesday, 23 April 2019, 20:22 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit documentului care miercuri pe masa guvernului, numărul de locuri la zi în învățământul liceal este de 134.00, cu 29.400 mai puțin față de anul trecut. Reducerea a atras atenția pentru că este vorba de o modificare operată recent și fără explicații, în proiectul de la finalul lunii martie fiind acealași număr ca și în anul școlar precedent, potrivit edupedu.ro

Contactată de Agerpres, Ecaterina Andronescu a declarat că nu are cifrele în față, dar că nu ar fi vorna de nicio “dispariţie”, ci eventual o eroare atunci când s-au făcut “reglaje între şcoala profesională şi învăţământul liceal”. În aceste condiții, numărul de locuri în şcolile profesionale ar urma să fie în jur de 70.000.

Al doilea proiect extrem de important este cel referitor la ccompletarea art.230 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. 

Proiectul poate fi consultat AICI

Potrivit proiectului, asigurații care vor să beneficieze de servicii medicale la instituții private care au contracte cu casele de asigurări de sănătate vor plăti diferența dintre suma decontată și valoarea reală a serviciuului respectiv. 

În prezent, un pacient poate beneficia de diverse servicii în sistem privat doar dacă acestea au aceiași valoare ca cele oferite în rețeau de stat. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL