UPDATE: Un pacient cu arsuri grave pentru care nu a fost loc în Bucureşti a ajuns la Timişoara

 

UPDATE: După multe insistenţe, femeia a fost transferată, cu un elicopter SMURD, la Timişoara.

Ştirea iniţială: Sistemul saniar din România îşi dovedeşte încă odată nepuţinţa în cazul unui pacient ars. O femeie de 68 de ani, care a fost adusă la Spitalul de Urgenţă din Piteşti, duminică dimineaţă, nu poate fi transferată în Bucureşti pentru că nu ar fi locuri în spitale, potrivit Realitatea TV. Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii a declarat, la Realitatea TV, că n-ar fi vorba de un refuz, ci de o întârziere legată de necesitatea de a evalua situaţia.  „Nu este un refuz, pur şi simplu a fost nevoie de o evaluare, astfel încât să găsim cea mai bună soluţie, în situaţia în care suntem. Dacă va fi cazul, va fi transferată inclusiv în străinătate”, a explicat Sorina Pintea.

Ironia sorţii face ca victima s[ fie asistentă medicală pensionară. După ce trei spitale din capitală au anunţat că nu au locuri, femeia în vârstă de 68 de ani a fost transferată cu un elicopter la Timişoara

Femeia în vârstă de 68 de ani, din comuna Ţiţeşti, judeţul Argeş, a fost găsită de fiul său, căzută pe o plită încinsă şi are arsuri de gradul III pe ambele coapse şi pe genunchi şi torace.  

În urmă cu mai puţinn de 2 săptămâni, un tânăr din Piatra Neamţ, care a suferit arsuri grave, a murit într-un spital din Belgia, unde a fost transferat cu mare întârziere şi după multe bâlbe ale autorităţilor din România. La fel ca şi în cazul bătrânei de la Piteşti, mobilizarea s-a decalnşat abia după ce presa a relatat că spitalele refuză sau îşi pasează respondabilitatea de a prelua un mare ars, asta şi pentru că în Bucureşti sunt 11 locuri pentru astfel de cazuri.

Amploarea dezastrului din sistem a fost confirmată chiar de ministrul Sănătăţii. "România nu poate să trateze pacientul care are arsuri mai mari de 50 la sută din suprafaţa corpului. Aceasta este părerea mea, că nu se poate trata în România în condiţii de maximă siguranţă şi în condiţiile în care se afla acest pacient”, a afirmat Sorina Pintea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Statul Paralel
18 Nov 12:11
Ciocoilor, impuscatii pe arsii astia, mai sint inca in tara citeva milioane ... jefuiti in continuaere sa va intretineti amantele si vilele din strainatate ... canaliilor !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?