Singurul spital cu bolnavi de lepră din România nu are bani nici de mâncare pentru pacienţi

 
Singurul spital cu bolnavi de lepră din România, nu are bani nici de mâncare pentru pacienţi
Singurul spital cu bolnavi de lepră din România, nu are bani nici de mâncare pentru pacienţi

Ministerul Sănătăţii anunţă, vineri, referitor la situaţia Spitalului Tichileşti, singurul din ţară care îngrijeşte pacienţii cu lepră şi ai cărui angajaţi au rugat oamenii să doneze mâncare pentru pacienţi, că pregăteşte un act normativ pentru majorarea sumelor pentru norma de hrană.

 

 


“Ministrul Sănătăţii va prezenta Guvernului un proiect de act normativ prin care Spitalul Tichileşti se va excepta de la prevederile HG 665/2016 privind alocaţia de hrană acordată în unităţile sanitare, pentru a putea beneficia de un tarif majorat pentru norma de hrană”, se arată într-o informare de presă trimisă vineri de Ministerul Sănătăţii.

Conducerea spitalului din Tichileşti, judeţul Tulcea, nu a cerut Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor de hrană sau bani pentru alte necesităţi.

“Cei zece pacienţi au nevoie de condiţii pentru un trai decent în acest spital care este practic casa lor, pentru că aici îşi petrec toată viaţa. Cred că această unitate trebuie să aibă un regim special, ea nu poate fi supusă regulilor care se aplică într-un spital care primeşte pacienţi doar pe o perioadă limitată de timp şi care se întorc acasă după rezolvarea problemei medicale. Situaţia este cu atăt mai damatică şi a necesitat o soluţionare rapidă, pentru că majoritatea acestor oameni nu mai au pe nimeni pe lume”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Reacţia ministerului vine după ce angajaţii singurului spital din ţară care îngrijeşte bolnavi cu lepră, din Tichileşti, judeţul Tulcea, au făcut un apel pe Facebook către cei care îşi permit să doneze alimente, în special varză şi castraveţi, să le ofere ajutorul, deoarece banii pentru asigurarea hranei ultimilor 10 pacienţi sunt insuficienţi.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?