Revoltător. TVR, derapaj fără precedent în scandalul legat de SALARIILE uriașe

 
Ionuţ Cristache
Ionuţ Cristache

Demers fără precedent al Televiziunii Publice: TVR cere publicaţiilor care „au diseminat informaţii confidenţiale“ privind banii plătiți lui Ionuţ Cristache și altor realizatori sau invitați să-şi dezvăluie sursele jurnalistice. Unul dintre principiile fundamentale ale presei libere constă tocmai în dreptul jurnaliștilor de a-și proteja sursele.

Gestul TVR este unul fără precedent pentru o instituţie de presă din România: confidenţialitatea surselor e un principiu inviolabil pentru jurnalişti, apărat prin lege.

În plus "informațiile confidențiale" de care vorbește conducerea TVR se referă la bani publici, plătiți de contribuabilii, nu de un patron privat.

Cererea revoltătoare a TVR vine în contextul în care şi la nivel politic şi de administraţie s-au făcut auzite astfel de cereri, scrie hotnews.ro. Recent, Autoritatea pentru protecția datelor a cerut jurnaliștilor de la Rise Project să-și dezvăluie sursele din serialul #TeleormanLeaks.

TVR mai anunță, inchizitorial, că demarează o anchetă internă pentru a-i trage la răspundere pe cei care au dezvăluit informații din contractele unor angajati și colaboratori ai postului public.

Notificarea TVR:

„Privind difuzarea informaţiilor cu caracter confidenţial din contractele comerciale încheiate de SRTv În ultima perioadă, în spaţiul public au fost diseminate o serie de informaţii cu caracter confidenţial privind aspecte comerciale din contracte sau convenţii încheiate de SRTv cu partenerii săi.

Având în vedere faptul că asemenea acţiuni reprezintă o expunere legală pentru SRTv, în considerarea dispoziţiilor legale şi regulamentare incidente, conducerea televiziunii publice va demara, în regim de urgenţă, o anchetă administrativă complexă, prin care să identifice persoanele care se fac vinovate de divulgarea informaţiilor confidenţiale către terţi.

De asemenea, reprezentanţii Televiziunii Române vor notifica publicaţiile care au diseminat informaţii confidenţiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv. Totodată, SRTv va demara o acţiune penală in rem privind infracţiuni de serviciu".

TVR, răspuns halucinant legat de salariul lui Ionuț Cristache

Deputatul USR Iulian Bulai, membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, a făcut publice sumele pe care Televiziunea Română le-ar fi plătit în ultimele zece luni invitaţilor talk show-ului „România 9", printre care Ion Cristoiu, Marius Pieleanu şi Radu Soviani.

Totodată, Bulai o acuză pe şefa instituţiei, Doina Gradea, că nu se prezintă la audieri pentru a explica lipsa de transparenţă a postului public.
După ce Libertatea a dezvăluit că Ionuţ Cristache, realizatorul „România 9" de la TVR 1, încasează lunar 5.650 de euro plus bonusuri, deputatul USR Iulian Bulai susţine că bani grei s-au dus şi către invitaţii TVR pe zona politică.

În ultimele zece luni, TVR a plătit un total de 47.176 de euro către cinci invitaţi, după cum urmează:

Mircea Dinescu – 15.149 de euro
Ion Cristoiu – 9.570 de euro
Cristian Gheorghe – 8.774 de euro
Marius Pieleanu – 8.097 de euro
Radu Soviani – 5.586 de euro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Obositu'
01 Dec 15:45
Alea nu sunt salarii, salariile nu sunt ...nici măcar decente... Sunt "colaborari". Vedetele aduse din afară de "onorata" conducere pusă de psd iau bani frumoși. Salariații, oamenii din spatele vedetelor sunt... vai de ei, salarii de mizerie...
Răspunde
0 0
miru
01 Dec 15:43
Pe banii publici și informațiile legate de finanțele TVR TREBUIE să fie publice!! Dar, se pare că "primesc indicații prețioase" de "sus" să se comporte astfel. Rușine TVR1 et Co.!!!
Răspunde
0 0
johnneil
30 Nov 08:53
Bolsevicii vor sa traiasca in viitor dar sunt mumii seculare.
Răspunde
0 0
Jan
29 Nov 23:31
Aceiasi viermusi inutili care sifoneaza orice ban vad in fata ! Orice ban public trebuie sa fie cheltuit transparent si competent .., unde e transparenta ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?