Pericol pe Autostrada Soarelui: dale ridicate din cauza căldurii. UPDATE: Restricții ridicate

 

Au fost restricţii de circulaţie pe Autostrada Soarelui, luni dimineaţă, pe sensul Bucuresti-Constanta, la kilometrul 13, după ce dalele de beton s-au ridicat, din cauza căldurii. 

"Echipele de intervenție rapidă ale CNAIR (cunoscute și ca SMURD-ul Autostrăzii), au finalizat lucrările pe Autostrada Soarelui, la km 13+100, iar circulația se desfășoara din nou pe ambele benzi, pe sensul de mers București-Constanța.

Balizele pentru semnalizarea lucrărilor temporare au fost îndepărtate de pe partea carosabilă iar restricția de viteză de 40 km/h a fost ridicată, la ora 12.30.

Rămâne însă în vigoare restricția de viteză de 80 km/h pe sectorul București- Fundulea (km 12-km 36), unde calea de rulare este construită din dale de beton.

Echipele de intervenție rapidă ale CNAIR patrulează permanent pe Autostrada Soarelui, monitorizează situația și intervin prompt acolo unde este cazul.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a declarat pentru Realitatea TV că un astfel de fenomen nu este izolat, din cauza încălzirii vremii din ultimii ani şi a stării infrastructurii, iar în perioada următoare este posibil să se mai manifeste, din cauza temperaturilor ce pot depăşi 60 de grade Celsius la nivelul carosabilului. 

CNAIR a anunțat săptămâna trecută că toate lucrările de reparații, atât de necesare, se suspendă din 15 iunie pe perioada sezonului estival.

Decizia a fost luată în urma protestului hotelierilor speriați de faptul că turiștii au început să își anuleze rezervările, din cauza timpului mare făcut pe autostradă.

Angajații CNAIR blocaseră pentru asfaltare ambele benzi pe sensul de mers către București, între localitățile Perișoru și Ștefan cel Mare, iar traficul fusese deviat pe celălalt sens. Hotelierii au ameninţat că nu vor mai plăti taxe și impozite, aşa că oficlaii de la Transporturi au decis ca toate lucrările pe A2 să fie suspendate din 15 iunie.

Au fost oprite inclusiv lucrările la tronsonul București-Fundulea, construit din plăci de beton.

Tronsonul București-Fundulea a fost inaugurat în 2004, iar reabilitarea este promisă din anul 2015.

sursă foto si video: CNAIR

inainte de reparatie

după reparatie:

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cotoi
17 Jun 16:35
Ce face domn Cuc s-a culcat pe o ureche , trebuia sa fie acolo pina se remedia defectul , ca si asa sta pe o roaba de bani degeaba , nu sa dea din gura aiurea .
Răspunde
0 0
autostrada
17 Jun 14:31
orice structura de beton armat pentru drumuri trebuie sa aiba rosturi de dilatare! simplu.Daca tu pavezi cu dale de beton armat (inseamna ca nu ai capacitate /masina de turnat continuu beton in cofrag) trebuie sa lasi rost de dilatare! Aici nu-i ca-n baie cu faianta pe pereti.
Răspunde
0 0
Sint prea multi habarnisti, bre
17 Jun 14:13
asta e.
Răspunde
0 0
Black
17 Jun 13:20
De ani de zile voi din mass-media va pierdeti vremea in discutii sterile si amanunte fara nicio relevanta referitoare la A2. Nici pana in ziua de azi nu s-a pus degetul pe rana: cine a proiectat, cine a aprobat si cine a semnat de luare in primire a tronsonului din A2 pana la km 36 construit pe dale de beton. Care a fost ratiunea acestor dale si de ce abia de la km 36 este asfalt? Cu nume si prenume. Si abia dupa aceea putem face niste legaturi. Degeaba va luati acum de Cuc, care pe buna dreptate va ridica din umeri. Nu are nefericitul nicio vina.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?