Primăria Capitalei, ședință fulger! DECIZIE de ultimă oră în legătură cu protestul din 10 august

 

Site-ul realitatea.net a încins spiritele în spațiul public, după ce a solicitat primarului Capitalei, Gabriela Firea, să răspundă la întrebarea "A aprobat sau nu Primăria Bucureşti mitingul din 10 august?". Răspunsul PMB, venit aseară, a fost doar începutul și nu a rămas fără urmări. Într-un nou comunicat de presă, remis astăzi, PMB a confirmat că protestul din 10 august nu are organizatori.

De Cristian Otopeanu


PMB a reacţionat, aseară, printr-un comunicat, după ce realitatea.net a cerut primarului Gabriela Firea un răspuns ferm la întrebarea "A aprobat sau nu Primăria Bucureşti mitingul din 10 august?", dat fiind faptul că în spaţiul public au apărut controverse referitoare la protestul care va avea loc în Piaţa Victoriei.

PMB a răspuns aseară solicitării realitatea.net: "FRP (Federația Românilor de Pretutindeni) a informat Primăria Capitalei că nu va mai organiza miting în data de 10 august". Iar de la această dezvăluire a început nebunia.

Citește și: PMB a răspuns solicitării realitatea.net. Anunț de ultimă oră despre protestul din 10 august

Astfel, Primăria Capitalei a convocat astăzi o şedinţă pe acest subiect. A fost dată deja aprobarea pentru o adunare publică, dar nimeni nu-şi mai asumă paternitatea manifestaţiei.

Viceprimarul Capitalei i-a chemat la discuţii pe reprezentanţii mai multor organizaţii non-guvernamentale care s-au arătat interesaţi de organizarea protestului. 

Conform declarațiilor viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, președintele Federației Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, nu poate fi considerat răspunzător în cazul în care se vor petrece evenimente neplăcute la manifestaţia din 10 august, întrucât nu are calitatea de organizator.

Concluzia în urma ședinței a fost că protestul va avea loc, este perfect legal, dar nu există un organizator. Protestul românilor din Diaspora este anunțat pentru vineri, 10 august, în Piața Victoriei, din București.

 

PMB a remis presei, în această seară, un nou comunicat, în care confirmă faptul că mitingul din 10 august nu are organizatori. Redăm comunicatul integral:

PMB: Manifestaţia anunţată pentru vineri, 10 august, în Piaţa Victoriei, nu are organizatori

Într-un comunicat de presă remis în această seară, Municipalitatea confirmă faptul că protestul din 10 august nu are organizatori şi asta deoarece persoanele chemate la discuţii privind organizarea manifestării au refuzat să semneze protocolul aferent şi "să-şi asume răspunderea". Totodată, instituţia subliniază că o simplă notificare este nulă din punct de vedere legal.

Redăm, în continuare, comunicatul Primăriei Capitalei:

"In cadrul sedintei Comisiei de avizare a cererilor de organizare si desfasurarea a adunarilor publice, care a avut loc astazi, la Primaria Municipiului Bucuresti, au fost discutate, printre alte solicitari, doua cereri de organizare a unui miting, in Piata Victoriei, pe data de 10 august.

Reamintim ca din aceasta comisie fac parte reprezentanti ai tuturor institutiilor responsabile de ordinea, linistea publica si siguranta cetatenilor - Prefectura Capitalei, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Brigada de Politie Rutiera, Politia Locala, Jandarmeria, S.R.I., R.A.T.B., Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, precum si reprezentanti ai Directiilor din Primaria Capitalei cu atributii in acest domeniu.

Prima notificare a fost formulata de dl Baban-Neacsu Alexandru Dan, reprezentat de domnii Cristian Mihail Dide si Tudor Carstoiu, si instiinteza Municipalitatea cu privire la organizarea, in data de 10 august, incepand cu ora 19.00, in Piata Victoriei, a unei adunari publice. Prin aceeasi notificare se solicitata Primariei Municipiului Bucuresti sa asigure „toate conditiile necesare pentru desfasurarea pasnica a adunarii precum si siguranta si securitatea participantilor”.

Facem precizarea ca, la propunerea comisiei privind intocmirea unui protocol, conform legii 60/1991 republicata, pentru stabilirea detaliilor tehnice, domnii Cristian Mihail Dide si Tudor Carstoiu au refuzat incheierea vreunui document si semnarea acestuia, neasumandu-si nicio raspundere in acest sens.    

Cea de a doua notificare apartine Scolii Romano-Bizantine Ortodoxe care aduce la cunostinta Primariei Municipiului Bucuresti organizarea unui miting, cu 1.8 milioane de participanti, care urma sa inceapa in fata primariilor de sector. Ulterior, coloana de manifestanti urma sa se deplaseze catre Piata Victoriei si Piata Constitutiei. Facem precizarea ca reprezentantii Scolii Romano-Bizantine Ortodoxe au renuntat astazi la aceasta cerere.

In ceea ce priveste decizia anumitor organizatori de adunari publice de a formula notificari catre autoritatile publice in vedere organizarii acestor evenimente, subliniem faptul ca aceasta posibilitate NU este prevazuta in Legea 60/1991, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, nu are nici o acoperire juridica, aceasta fiind nula din punct de vedere legal.

Primaria Municipiului Bucuresti reaminteste faptul ca, potrivit Legii 60/1991, organizatorul unei adunari publice are obligatia sa ia legatura, cu cateva zile inaintea evenimentului, cu Politia Capitalei, Brigada Rutiera, Politia Locala a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanta, pentru a stabili concret, impreuna cu autoritatile, detaliile tehnice legate de organizarea mitingului, in deplina siguranta pentru participanti, cat si pentru bucurestenii care se vor afla in acel perimetru sau in zonele adiacente.

Mai mult decat atat, in conformitate cu legislatia in vigoare, si potrivit protocoalelor incheiate cu autoritatile publice, orice organizator de evenimente, fie ca vorbim despre manifestari culturale, sociale, marsuri sau mitinguri, isi asuma atat numarul de participanti, cat si masurile logistice, astfel incat evenimentul respectiv sa se desfasoare in deplina siguranta pentru toti participantii."
 

Citeşte şi:  Realitatea.net te întreabă: De ce vii la protest? UPDATE Sute de mesaje ale oamenilor din Diaspora


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
V ali
09 Aug 07:48
Ori sânteti spalati pe creer de ciuma bolsevica ori nu cunoasteti nimic din istoria acestui popor.Altfel nu se explica cum puteti face aceleasi greseli din istoria noasta recenta.Sau poate ne credeti prosti.Dar nu uitati ca "prostii astia,sânt multi"
Răspunde
0 0
V ali
09 Aug 07:40
Ori sânteti spalati pe creer de ciuma bolsevica ori nu cunoasteti nimic din istoria acestui popor.Altfel nu se explica cum puteti face aceleasi greseli din istoria noasta recenta.Sau poate ne credeti prosti.Dar nu uitati ca "prostii astia,sânt multi"
Răspunde
0 0
Jan
09 Aug 01:49
Stie cineva de ce s-a maritat "Coana Chirita" Firea doar dupa 8 luni de doliu de la decesul primuli sot ?
Răspunde
0 0
V ali
09 Aug 00:08
D-na firea va Sint mai importanti penali pe care âi sparati decât diaspora care va trimite miliarde in fiecare an.Aveati ocazia sa va desideri de ei si ramâneati o doamna.
Răspunde
0 0
V ali
09 Aug 00:05
D-na firea va Sint mai importanti penali pe care âi sparati decât diaspora care va trimite miliarde in fiecare an.Aveati ocazia sa va desideri de ei si ramâneati o doamna.
Răspunde
0 0
V ali
08 Aug 23:36
Nici in 1989 nu am avut autorizatie,pentru a va aduce pe voi la butoane sa va bateti joc de noi acum.
Răspunde
0 0
Groza
08 Aug 20:13
In functie de numarul de protestatari vom avea reactii.Oameni aceia au plecat intrucat parvenitii de la butoane dreapta -stanga nu au creat locuri de munca bine platite.Tarile dezvoltate isi apara si ele interesul lor.In SU majoritatea sunt acceptati cei cu studii superioare.
Răspunde
0 0
Groza
08 Aug 20:07
Inca o data cei de la butoane cauta o nisa de a anihila pe cei din diaspora.
Răspunde
0 0
Mihai
08 Aug 18:01
Fă Fireo tu cu Dragnea si Dancilă ai tăi ati adus pesta porcina in Romania.
Răspunde
0 0
Jan
08 Aug 17:32
O alta diversiune bolsevica a Coanei Chirita Firea, ispravnicioaica Bucurestiului, pusa la cale impreuna cu acel fost mahar pesedist , care se crede acum sef la diaspora.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?