Șoferii loviți la plinul de combustibil! Prețurile explodează de la 1 ianuarie 2019

 

Plinul la mașină se scumpește în 2019. Chiar din prima zi a lunii ianuarie, un litru de carburant va costa cu 20 de bani mai mult. Asta înseamnă că, pentru un plin de 50 de litri, un șofer trebuie să plătească mai mult cu zece lei. Majorările vin după ce accizele au fost indexate cu rata inflației, potrivit Realitatea TV. 

În ultimele două luni, tarifele la pompă au scăzut. Un litru de benzină costă acum 5 lei, iar unul de motorină puțin peste 5,30 lei. Din ianuarie însă, litrul de carburant va fi mai scump cu 20 de bani. 

Un plin de 50 de litri de benzină costă acum 250 de lei. Din ianuarie, pentru același plin șoferii trebuie să scoată din portofel cu 10 lei mai mult. La fel se întâmplă și în cazul motorinei. Un plin de 50 de litri va costa aproape 280 de lei.Consultanții fiscali explică motivele noilor scumpiri.
"Componenta bio din combustibili trebuie să crească. O modificare impusă de legislația comunitară. Evident, fiind o componentă bio costurile cu realizarea acestui standard sunt mai mari. O a doua cauză este, de această dată, fiscală. Creșterea accizei pentru toate produsele accizabile cu 3,10%, generată de o actualizare la rata inflației.", spune Adrian Bența, consultant. 


Analiștii economici se așteaptă ca, în 2019, scumpirile să continue. Litrul de carburant ar putea atinge, din nou, pragul de șase lei. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
gogu
28 Dec 16:28
...tuva-n gura! scazuse pretul si ce ati zis hai cu el mai sus. dar salariile cand le indezati cu rata inflatiei in fiecare an?
Răspunde
0 0
Stan
28 Dec 15:09
Vestele galbene trebuie sa iasa in strada contra celor de la guvernare.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?