O româncă a câștigat titlul de cea mai bună asistentă medicală din Anglia

 
O româncă a câștigat titlul de cea mai bună asistentă medicală din Anglia
O româncă a câștigat titlul de cea mai bună asistentă medicală din Anglia
FOTO: www.careuk.com

O româncă plecată de opt ani la muncă peste hotare a câştigat titlul de “Cea mai bună asistentă medicală” din Anglia. Lia Smochină a lucrat la Spitalul Judeţean Bacău, iar, în prezent, este director adjunct la un cămin de bătrâni din Londra, potrivit regatulunit.com.

Din 2007, viața i s-a schimbat radical, luând decizia de a pleca în Anglia. Ajunsă la Londra, a aplicat pentru licența de liberă practică, iar, la început, a lucrat în N.H.S. (National Health System) prin agenție. În 2009, a aplicat pentru un post permanent de asistent medical, într-un cămin de bătrâni, lucrând pe această funcție până în 2011, când a devenit unit manager.

După numai doi ani, ea a avansat în funcţia de asistentă- şefă, iar în 2013 a mai urcat o treaptă a succesului, fiind numită “deputy manager”, post pe care îl deţine şi astăzi la un azil din Londra. Cea mai mare recompensă a muncii ei a venit la sfârşitul anului trecut, când Lia Smochină a fost anunţată că este nominalizată pentru titlul de “Nurse of the year”, la recomandarea departamentului de îngrijiri paliative din cadrul Sistemului Naţional de Sănătate englez.


"Când mi-am auzit numele am fost copleşită, chiar nu am crezut că voi câştiga. A fost o experienţă unică atunci când am urcat pe podium în lumina reflectoarelor şi mi-a fost înmânat premiul", a povestit Lia Smochină.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
Adrian-liviu Smochina
26 Feb 09:08
Bravo Doamna....cinste D-voastra pentru izbanda si pentru valoarea de care dati dovada,si fie ca aceasta reusita sa fie PALMA pe care toti romanii aflati in Anglia si care fac cinste Romaniei o dau mass-mediei din Anglia ca raspuns la defaimarea si jignirile aduse neamului romanesc . RESPECT !
Răspunde
3 0
george
26 Feb 06:57
Unde sunteţi Channel 4 sau cum mama voastră vă numiţi?Asta nu vă mai convine!Felicitări doamnă dragă!
Răspunde
2 0
san
26 Feb 06:13
Multumim Lia mai avem si cetăţemi români care mai aduc cinste NAŢIUNI.DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE
Răspunde
0 -2
ade
26 Feb 01:37
Lol! Ce îmi place cum se face din țânțar armăsar și în ce hal se traduce din engleza în romana.
Felicitări doamnei pentru titlul "nurse of the year" , sunt sigura ca are de ce să fie mândră dar asta nu o face "cea mai buna asistenta din Anglia" așa cum traduce articolul.
"Nurse of the year award" există în toate trusturile nhs fie că sunt spitale, community sau acute. Se înmânează multor asistente care au demonstrat spirit de echipa și îndemânare. Nominalizările se fac chiar se către angajații instituției unde lucrează :).
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?