Nadia Comăneci, mesaj pentru realitatea.net înaintea Anului Nou

 

Nadia Comăneci (57 de ani) a explicat, pentru realitatea.net, ce face înaintea Anului Nou.Nadia Comăneci a precizat că se află în California și că urmează să plece la schi.

"Suntem la munte, la o vila privata, in California. Eu gatesc masa de Revelion", a spus fosta mare gimnastă pentru realitatea.net, în urmă cu puțin timp.

Nadia Comăneci a adăugat că imaginile cu sarmalele, postate în urmă cu puțin timp pe contul ei de Facebook, au fost realizate azi dimineață.

Biografie Nadia Comăneci

Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961, la Oneşti. La 6 ani, a început să practice gimnastica, iar la vârsta de numai 11 ani a ocupat primul loc în proba de individual compus a Campionatelor naţionale de juniori şi în concursul pe echipe.

În 1973, la Campionatele Internaţionale de Gimnastică ale României, a cucerit cinci medalii de aur.

În 1975, la 14 ani, Nadia Comăneci a ocupat primul loc la Campionatele Europene în patru probe: individual compus, sărituri, paralele inegale şi bârnă şi a cucerit medalia de argint la sol. În competiţia preolimpică, desfăşurată în acelaşi an, Nadia Comăneci a obţinut medalia de aur la individual compus şi la paralele inegale.

În 1976, la Montreal, Nadia Comăneci a obţinut titlul olimpic absolut, cucerind trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), una de bronz (sol) şi argint cu echipa. Nadia a devenit atunci prima gimnastă din istorie căreia i s-a atribuit nota 10 într-un concurs (de 7 ori).

În 1980, la Jocurile Olimpice de la Moscova, Nadia Comăneci a obţinut două titluri, la bârnă şi sol, şi două medalii de argint, la individual compus şi cu echipa. S-a clasat a doua la individual compus după sovietica Elena Davîdova. Atunci, Nadia a fost obligată să îşi aştepte nota mai bine de o jumătate de oră, până ce Davîdova şi-a încheiat exerciţiul, fapt ce a generat un scandal imens.

În 1989, cu o lună înainte de căderea regimului condus de Nicolae Ceauşescu, Nadia Comăneci a fugit din România comunistă, stabilindu-se în Statele Unite ale Americii.

În 1996, Nadia Comăneci s-a căsătorit cu Bart Conner, campion de gimnastică american, dublu campion olimpic, ceremonia având loc la Bucureşti.

În 2006, Nadia Comăneci a devenit mamă, dând naştere unui băiat, Dylan Paul.

Împreună cu soţul său, Bart Conner, Nadia Comăneci deţine Academia de Gimnastică Bart Conner Gymnastics Academy din Oklahoma City.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?