Ministrul Culturii, despre Eminescu: "Cel mai mare poet CARE l-a dat România"

 
Ministrul Culturii, despre Eminescu: "Cel mai mare poet CARE l-a dat România"
Ministrul Culturii, despre Eminescu: "Cel mai mare poet CARE l-a dat România"

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a vorbit, la un post TV, despre ce reprezintă pentru el „ca român, ca și cadru didactic” poetul Mihai Eminescu. Exprimarea demnitarului, care este licențiat în matematică, a lăsat, însă, de dorit.„Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca și cadru didactic... eu consider, așa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România, cel puțin până în momentul de față (corect „pe care l-a dat” - n.r.). O operă extraordinară”, a spus ministrul Culturii, la Digi 24.

Daniel Breaz s-a arătat iritat atunci când a fost întrebat dacă are în minte niște versuri de Mihai Eminescu și dacă le poate recita: "Suntem aici la o oră de limba română sau la un examen de bacalaureat? Pot să spun un vers, atâta vreau să spun, ca să vă satisfac și dumneavoastră plăcerea sau dorința de a vedea dacă cunosc un singur vers: Cobori în jos, luceafăr blând."

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
nebunul ....din sah.....
15 Jan 02:24
Faptul ca viata lui Eminescu, cel mai luminat creier romanesc, s-a sfarsit pentru ca unui creier tembel i s-a ingaduit sa-si....faca treaba...si sa-i dea in cap unui geniu.......ar trebuie sa dea de gandit poporului roman!
Idiotii lumii sunt folositi .......adesea....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?