Meleșcanu, propunere inedită pentru votul din diaspora

 

După valul de critici la adresa sa privind orgnizarea precară a votului în afara țării, ministrul de Externe vine cu o propunere inedită. Prelungirea perioadei de votare până la 7 zile. Oficialul susține că în cel mult o lună proictul va fi prezentat public.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat joi că susţine varianta prelungirii votului în diaspora la o perioadă de până o săptămână şi a anunţat că "în maxim o lună" ar putea fi formulată o propunere în acest sens.

"Singura modalitate este să prelungim votul în diaspora. Să fie o perioadă de - noi am zis - şapte zile, de trei zile, cât o fi, care să permită oamenilor, înainte de data finală a încheierii alegerilor, să îşi exprime votul. Şi acest lucru se poate face şi ar detensiona practic, şi ar elimina cozile de la centrele de votare. Este modalitatea pe care noi o vedem. Deci, practic, la noi alegerile se ţin în ziua de duminică. Asta este practica. Deci, cu câteva zile înainte, de luni dacă vreţi, comisiile de votare pot să stea la dispoziţia cetăţenilor care vin să voteze. Există o singură urnă, care este sigilată, unde se adună câte voturi vin", a precizat şeful diplomaţiei române, la Digi 24, în contextul nemulţumirilor faţă de modul în care a fost organizat votul în diaspora la ultimele alegeri europarlamentare şi referendum.


Meleşcanu a dat şi un termen pentru propunerea unei soluţii: "Din punctul meu de vedere, în maxim o lună, dacă suntem serioşi, putem cu adevărat să venim cu o propunere care să fie cât mai larg acceptată".

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a cerut demiterea imediată a miniştrilor de Externe şi de Interne, Teodor Meleşcanu, respectiv Carmen Dan, pentru modul în care au fost organizate alegerile. "Fiindcă nu au ştiut să îşi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Daca nu fac parte din AGA,pot vota la firma dlui Rares Bogdan ?
31 May 05:41
Dna Amalia mare dreptate aveti,o tara fără emigranti la vot,este spre pierzanie!Cum ,bre,sa decidă Costică deacile cine să fie presedinte si cei de afara sa nu aibă rolul decisiv,când pot fi nu numai manipulati,dar si unelete.Credeti ca 40-80 de sectii de votare din Germania nu asigurau logistica la vot ?Sau ziceti ca toate sectiile trebuiau stabilite la Berlin ,unde ambasador Emil Hurezeanu era mai aptoape de emigranti ?Dar ei ,emigrntii,plătesc impozite la statul german ,si fericesc poporul român, ziceti ?Orice e bine,când asigura interesul occidetalilor .
Răspunde
0 0
Amalia
30 May 19:40
Mă mir că nu a spus că oamenii trebuie să vină în țară dacă vor să voteze ! Ce tupeu !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?