MAE atenţionează cetăţenii români care călătoresc în Croaţia asupra temperaturilor extreme

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Croaţia că, începând cu ziua de marţi, 1 august, prognozele meteorologice indică o creştere semnificativă a temperaturilor în toată ţara, pentru prima decadă a lunii august. 

Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES luni, cele mai ridicate temperaturi, de până la 42 de grade Celsius, sunt aşteptate în zonele Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin (centrul ţării), Osijek (est) şi Rijeka (nord-vest). 

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite expunerea directă la soare, în special la orele amiezii, şi să aibă la dispoziţie suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzătoare. 


Totodată, înainte de a pleca la drum în Republica Croaţia, pentru informaţii actualizate, se recomandă cetăţenilor români să consulte paginile dedicate de Internet ale Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr, precum şi http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HR-CroaCia.html, iar, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul croat, pot apela numărul european unic de urgenţă '112'. 

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii României la Zagreb: +38598414341.

Sursa: agerpres.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?