Tragedie în pustiul de gheață: zeci de mii de pui de pinguin, morți de foame

 

Tragedie greu de imaginat pe o banchiza polară din Antarctica. Aproape 18.000 de pui de pinguin au murit de foame, relatează Euronews.

Doar doi pui au scăpat cu viață din ceea ce biologii au numit cea mai mare tragedie care a afectat o colonie de pinguini. Și mai dramatic este faptul că e al doilea eveniment de asemena proporții în ultimi patru ani și ambele sunt fără precedent în cei 50 de ani de observații în zonă.

Explicația specialiștilor este că din cauza încălzirii glogbale, un ghețar și-a schimbat poziția și a deturnat cursul curenților marini, iar stratul de gheață care s-a format i-a izolat pe pinguri de apă și, implicit, de hrană.

Așa se face că zeci de mii de pui au murit de foame, iar imaginile arată pustiul de gheață acoperit de cadavre și chiar de ouă abandonate. Catastrofa a determinat specialiștii să ceară ajutor urgent pentru instituirea unei arii protejate în estul Antarcticii.

http://www.euronews.com/2017/10/13/mass-starvation-decimates-penguin-colonys-chicksAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?