Avertisment pentru toți românii! Alimentul la care trebuie să renunți imediat dacă ții post

 

Postul e o perioadă sacră pentru români și deja numeroși credincioși se pregătesc prin asta pentru Paște. Săptămânile acestea de post sunt însă o problemă imensă, pentru că e greu de găsit meniul perfect. Un doctor român are un sfat crucial. Acest aliment ar trebui evitat cu orice preț, pentru că nu aduce niciun beneficiu, ba chiar poate face mai mult rău decât bine.Simona Tivadar, medic primar specializat în diabet și boli de nutriție, are cel mai important sfat pentru românii interesați să țină post în această perioadă.

În stilul ei caracteristic, Tivadar a spus că postul pe care îl urmau bunicii era mult mai sănătos. "Cu zece mâini şi-ar fi făcut bunica mea cruci văzând meniul de post complet lipsit de orice austeritate, dar mai ales de orice urmă de bun-simţ: ligheane de cartofi prăjiţi sau salate orientale înecate în ulei, tone de humus (fără să vă gândiţi că are pastă de susan, deci multe grăsimi)", a spus aceasta în cartea ei "Medicină, nutriție și bună dispoziție".

"Toată baba din Drumul Taberei şi toată corporatista subit pioasă, toată lelea din Bonţida şi tot politicianul veros ţin post devorând hectare de soia în cele mai ridicole forme comestibile: crenvurşti de soia, şniţele de soia, pate vegetal, ca să nu mai vorbesc de tofu şi aşa-zisul «lapte de soia» (o mizerie de băutură care nu are nicio legătură cu laptele – conţinând apă, zahăr şi bobe de soia), de burgeri de soia, margarină, smântână sau îngheţată de soia", a mai transmis ea românilor.

Ce să eviți în post: "Salate de tofu, şniţele, pateuri şi foietaje făcute cu naiba ştie ce vaseline improprii"

Tivadar a spus că celor prea comozi să-și gătească legume le recomandă să rabde de foame. E mai sănătos așa. Apoi, să nu țină post ipocrit decât să mănânce "salate de tofu, şniţele, pateuri şi foietaje făcute cu naiba ştie ce vaseline improprii până şi pentru uns ţâţânile uşilor, tot felul de mizerii de dulciuri pompos numite «vegetale, de post» mustind de grăsimi şi, evident, hipercalorice."

Cea mai mare problemă e că la finalul postului oamenii sfârșesc să fie mai grași. Are și o explicație. "Curg la cabinet cazurile cu niveluri enorme de colesterol şi trigliceride, cu diabet dezechilibrat de atâta evlavie subită ce i-a lovit pe români".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?