Gabriel Leș: ”Dacă România ar fi atacată, nu ar putea să se apere prea mult”

 

”Dacă România ar fi atacată, nu ar putea să se apere prea mult. Nu atingem nici măcar un nivel minim de capabilităţi”. Este declaraţia înspăimântătoare a ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Realitatea TV, şeful Armatei se întreabă dacă nu cumva ne sabotăm singuri şi face referire la disputele politice care au făcut rău Armatei de-a lungul timpului

Dacă România ar fi atacată, nu ar putea să se apere prea mult. Nu atingem nici măcar un nivel minim de capabilităţi. Noroc cu partenerii NATO. Este declaraţia înspăimântătoare, dar adevărată, a ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş.

"În acest moment, din pacate, și o spun cu mare amărăciune în suflet, pentru o muniție oarecum mică, pentru calibre foarte mici, la momentul asta nu facem nimic în țară! Decât asamblarea unei astfel de muniții”, a spis Gabriel Leș. 

Întrebat dacă România cumpără și praful de pușcă de la inamic, ministrul Apărării Naționale a răspuns: ”Nu vă dau această informație dar da, în momentul asta pulberea se cumpără”.

Ministrul Apărării: ”Nu mă simt vinovat pentru că nu am făcut armata”

Mai multe despre acest subiect, puteți urmări în materialul video: 

Relansarea Institutului Cantacuzino mai întârzie cel puţin un an

În același interviu, ministrul Apărării s-a declarat destul de pesimist în legătură cu revenirea rapidă a Institutului Cantacuzino, aflat în administrarea Ministerului Apărării, va reveni curând pe piaţa vaccinurilor şi susţine că e vorba de "factori externi".

"Eu ma indoiesc ca vom avea efectiv productia unui vaccin romanesc din nou acolo, dar dorinta mea este asta. Cert e ca daca nu se va intampla anul asta, anul viitor categoric, in prim parte a anului, cel târziu pana in vara", a afirmat Gabriel Leş, în exlusivitate pentru Realitatea TV.

Întrebat de ce este circumspect în legătură cu Institutul Cantacuzino, Leş a afirmat că "lucrurile sunt complicate" şi că "cert este că nu vom avea vaccin anul acesta la Cantacuzino."

În decembrie 2017, când Institutul "Cantacuzino" a trecut de la Ministerul Sănătăţii la cel al Apărării Naţionale, ministrul de la vremea respectivă, Mihai Fifor, afirma că există un plan "extrem de riguros de reaşezare" a Institutului. (...) Ne pregătim să turăm motoarele şi să reluăm producţia de vaccin.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dumitru
31 Mar 14:02
Vrea un buget mai mare la aparare, atat. Sa fim seriosi, singura potentiala amenintare ar fi Rusia, in rest suntem inconjurati de aliati Nato sau tari cu capacitate redusa si propriile lor probleme interne. Forta militara Nato o depaseste pe cea a Rusiei de 5:1. E doar un joc de sah in care Rusia a luat plasa, sanctiunile economice in combinatie cu cheltuielile continue pentru armata ca sa ramana o forta comparativa cu Nato ii ruineaza. Tot ce trebuia sa faca e sa ramana la diplomatie nu la amenintari continue cu avioane de lupta.
Răspunde
0 0
johnneil
31 Mar 09:29
In sfarsit a aflat si el acest lucru?
Răspunde
0 0
Moromete
30 Mar 20:22
Tovarăsu FLEȘ, cum adică ? Există forțe mai MARI decât cele întunecate cu care România are ”relații” strânse ? Ai uitat predica din Templu pastore ?
Răspunde
0 0
Intelepciune
30 Mar 19:49
Sa facem in asa fel incat Romania sa nu fie atacata! Exista in istorie doua feluri majore de atac: declaratia de razboi si atacul viclean prin diverse grupuri infiltrate.....Adevarata intelepciune este sa stii sa iti aperi drepturile prin cuvant pasnic, si taria de caracter este de a nu raspunde la provocari.
Răspunde
0 0
Si cu rachete de ce zgandărim ,domnule ministru ?
29 Mar 07:46
Atunci să ne dea americanii cele câteva zeci de miliarde,dați pentru cumpărarea de rachete,daca ne fac mai mult rău decât bine.Eu nu il critic pe dl Iliescu că ne-a băgat in UE si NATO,ca asta era miza atunci si sarcina,dar critic PSD că se avântă in provocarea ursului,când altii ,ca membrii,doar asteaptă războiul ,nu-l provoaca.Si aici dl presedinte,care reprezinta politica externă/ nu-l critic pentru ca nu o face,doar reprezinta statul / ar putea face un referendum cu intrebarea „Românii mei,vreti sa ii zgândărăm pe rusi să multumitumim pe americani ”.Da,sau nu.
Răspunde
0 0
cotoi
29 Mar 06:50
Eeee aici mare dreptate are , iar in privinta pulberii pe care noi o produceam la greu care a ars in totalitate , o cumparam de la vecinii din s-v tarii , de fapt a fost un articol pe aceasta tema .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?