Șerban Nicolae împarte jigniri pentru electorat: Absența la vot înseamnă prostie

 
Serban Nicolae
Serban Nicolae

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a apreciat sâmbătă, pe Facebook, că este o „prostie” boicotarea prin absenteism la vot a redefinirii familiei şi i-a îndemnat pe opozanţii referendumului, dacă aceştia consideră că tema este greşită, să vină la vot şi să demonstreze că sunt majoritari.„Am urmărit în ultimele zile opiniile celor care sunt împotriva referendumului din 6 şi 7 octombrie, ori împotriva revizuirii Constituţiei. Unii invoca teza costurilor şi arată că se puteau cheltui aceiaşi bani pentru altceva. Bineinţeles, altceva înseamnă mai important, mai urgent etc. Nu vreau să tulbur certitudinile celor care ştiu, întotdeauna, ce şi cum trebuia făcut. Doar că referendumul acesta nu este consultativ, nu e opţional. Nici Parlamentul şi nici Guvernul nu puteau decide să facă altceva cu aceşti bani, să amâne referendumul sau să refuze organizarea acestuia. E un referendum prin care poporul român legiferează direct (se întâmplă foarte rar) şi nicio autoritate nu poate să facă altfel”, a scris pe Facebook liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae.

Social-democratul precizează că este o „aberaţie” ideea potrivit căreia prin referendumul pentru familie s-ar interzice iubirea între persoanele de acelaşi sex.

„Alţii spun că referendumul restrânge noţiunea de familie sau reglementeaza iubirea.(inexistentă în tema referendumului) e, bineînţeles, una retrogradă, medievală. Se interzice iubirea între homosexuali. E fără şanse orice luptă cu asemenea aberaţii. Să te pretinzi alfabetizat (şi cu acces la internet!) şi să susţii asemenea flagrante minciuni e imposibil de înţeles în termeni de bună-credinţă şi onestă intenţie”, a menţionat Nicolae.

Liderul senatorilor PSD a adăugat că absenţa la vot „înseamnă doar prostie” şi i-a îndemnat pe opozanţii referendumului, dacă aceştia consideră că tema este greşită, să vină la vot şi să demonstreze că sunt majoritari.

„Pe scurt, boicotarea referendumului nu va genera vreo economie la buget. Absenţa la vot nu înseamnă vot împotriva revizuirii Constituţiei. Înseamnă doar prostie. Inutilă. Şi asta doar dacă admit că nu e ceva mai grav. O mentalitate periculoasă, potrivit căreia poporul nu trebuie lăsat să decidă pentru că e needucat, neinformat şi manipulat. Bineînţeles, interdicţia să se aplice doar poporului român. Alte popoare sunt educate, informate şi e foarte bine că decid pentru ţările lor. Totuşi, dacă tema e greşită, falsă sau manipulatorie, de ce nu vin oponenţii ei la vot? Să demonstreze că sunt majoritari şi să-şi impună punctul de vedere. Boicotul nu e o opţiune. Pentru că democraţia participativă nu e un moft. Nu te bagi, nu contezi. Eşti cetăţean major? Exprimă-te, fă-ţi auzită opinia, mergi la vot!”, a conchis Şerban Nicolae.

Românii sunt aşteptaţi la urne, peste o săptămână, la referendumul naţional pentru redefinirea familiei. PSD a anunţat că va face doar acţiuni de informare, ALDE, PNL şi UDMR îşi îndeamnă simpatizanţii să voteze conform conştiinţei, PMP cere un vot în favoare, iar USR se opune referendumului.

Referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00.

Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Senatul a adoptat, pe 11 septembrie, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi. „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instituirea copiilor”, prevede modificarea adusă articolului 48 din Constituţia României.

Potrivit Legii 3/2000, ca referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente, iar rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Platon
30 Sep 17:10
Eu as zice etnie.
Răspunde
0 0
Platon
30 Sep 17:06
Eu as zice etnie.
Răspunde
0 0
Platon
30 Sep 17:04
Eu as zice etnie.
Răspunde
0 0
nea fane
30 Sep 15:10
mi-e scârbă de tot ce a făcut și face PSDr (cu r de la drag...)
Răspunde
0 0
Costin
30 Sep 13:37
Cam asa arata un purtator ilegal de creier. El este cel care nu conteaza, pentru cei care inca mai judeca sanatos! Nu stie decat sa jigneasca. Un iresponsabil total.
Răspunde
0 0
Poenaru Mihai
30 Sep 10:29
UN PORC CU CREIERUL IMPREGNAT CU GRASIME, NU POATE EMITE DECAT TAMPENII !!!
Răspunde
0 0
Gregor
30 Sep 10:05
Parlamentari pampalai....altceva nu stiti sa faceti.. mi i scarba si lehamite de voi.
Răspunde
0 0
johnneil
30 Sep 09:35
Hai sa se faca un Referendum cu parerea cetatenilor despre pensiile speciale. Sa vedem daca vor iesi oamenii sa voteze. Pentru prostia asta si voua incepe sa va fie frica ca nu se aduna atati prostalai. Noroc cu voturile masluite.
Răspunde
0 0
AMD
30 Sep 09:03
Fata asta de porc numita Nicolae Serban,ne insulta cand crede ca intram in jocul PSD sa legiferam porcaria asta de refendum,daca citea o motivare a CCR intelegea „Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare”.
Răspunde
0 0
DOINA
29 Sep 22:59
AM VAZUT DE LA REFERENUMUL ANTERIOR CA PARLAMENTUL NU ESTE INTERESAT DE CUM NE PRONUNTAM (PARLAMENTUL CU 300 PARLAMENTARI DEGEABA L-AU DORIT ROMANII, CA PE POLITICIENI I-A DURUT UNDEVA). ASA CA NU NE MAI BAGAM SI NU NE MAI OSTENIM SA VENIM LA REFERENDUM, CA ORICUM NU APLICATI NIMIC .....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?