DIICOT, anunț privind prima fată dispărută: ”Un necunoscut i-a anunţat familia că tânăra este...”

 

Persoane necunoscut l-au sunat, pe 15 şi 19 aprilie 2019, pe bunicul Mihaelei, fata în vârstă de 18 ani din Dolj dispărută în aprilie, şi i-au spus acestuia ca tânăra este în Elveţia şi nu mai vrea să se întoarcă acasă, arată DIICOT.

Pe 15 aprilie 2019, lucrătorii Postului de Poliţie Dioşti au fost sesizaţi, prin plângere, de către un bărbat din comuna Dioşti, sat Radomir, judeţul Dolj, cu privire la faptul că, nepoata sa, în vârstă de 18 ani, a plecat voluntar de acasă, din comuna Dioşti, către municipiul Caracal şi nu a mai revenit.

Trei zile mai târziu, pe 18 aprilie, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au dispus începerea urmăriririi penale pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Ulterior, dosarul a fost declinat către filiala DIICOT, sub acuzaţia de trafic de persoane, asta având în vedere că bunicul adolescentei a fost sunat ed două ori, pe 15 şi 19 aprilie, şi i s-a spus că Mihaela este în Elveţia şi nu mai doreşte să se întoarcă în ţară.

"Prin ordonanţa din 30.05.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către D.I.I.C.O.T. - S.T. Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15.04.2019 şi 19.04.2019, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat că aceasta nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind pe teritoriul Elveţiei. Prin ordonanţa din 06.06.2019 a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 alin.1 lit. a C.p, raportat la împrejurările cauzei, la modul şi mijloacele de săvârşire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră iniţiate apeluri telefonice către familia victimei, considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale", arată DIICOT, într-un comunicat de presă.

CITEȘTE AICI FILMUL COMPLET AICI AL CUMPLITELOR CRIME DIN CARACAL!

Pe 26 iulie 2019, DIICOT Craiova a cerut Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenţei de soluţionare a dosarului înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, având în vedere faptul că, din datele obţinute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal şi ulterior din surse publice, au rezultat indicii că între cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi cauza penală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova există cazul de reunire.

Astfel, s-a constatat acelaşi modus operandi, respectiv răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliştilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniştirea lor sau inducerea unei piste false,precum şi împrejurările de timp şi de loc.

Procurorii DIICOT arată că în cauza înregistrată la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au fost efectuate cercetări cu privire la faptă, iar din datele existente până în prezent nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la identitatea făptuitorilor.

Mihaela a plecat de acasă, din localitatea Dioşti, judeţul Dolj, pentru a ajunge la Caracal şi nu s-a mai întors. Tânăra de 19 ani este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Neniţescu, din Craiova. Rudele au dat-o dispărută pe fată, iar poliţiştii o caută de mai bine de mai bine de trei luni, conform mediafax.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gherghita
27 Jul 11:56
Politistii din Caracal sunt un pic cam ,,prostuti,, .La nivelul fiecarui oras- orasel sunt un numar limitat de asa-zisi taximetristi.La nivelul orasului Caracal sa fie 10-20 de taximetristi. Daca atunci cand au aflat ca fata s-a urcat intr-o masina ii verificau in prima faza pe toti asa-zisii taximetristi descopereau fata in maxim 2-3 ore nu in 14 ore. Daca ii luau doar pe cei cu masina argintie puteau sa o gaseasca mult mai repede.
Răspunde
0 0
Gherghita
27 Jul 11:55
Politistii din Caracal sunt un pic cam ,,prostuti,, .La nivelul fiecarui oras- orasel sunt un numar limitat de asa-zisi taximetristi.La nivelul orasului Caracal sa fie 10-20 de taximetristi. Daca atunci cand au aflat ca fata s-a urcat intr-o masina ii verificau in prima faza pe toti asa-zisii taximetristi descopereau fata in maxim 2-3 ore nu in 14 ore. Daca ii luau doar pe cei cu masina argintie puteau sa o gaseasca mult mai repede.
Răspunde
0 0
johnneil
27 Jul 09:52
Si?
Cercetarile au fost sistate. Dosarul pus la dos.
Next...
Răspunde
0 0
...a sunat....
27 Jul 09:42
Se poate identifica de catre Politie daca vocea celui care a sunat este vocea criminalului. Mama poate face si ea identificarea in cazul in care compania de telefonie mobila......nu pastreaza digital convorbirile...depinde ce telefon are mama fetei care a fost sunata....
Oricum amandoua mamele fetelor disparute au fost sunate, ele pot ajuta sa se vada daca a fost vocea celui acuzat! DACA NU A FOST VOCEA CELUI ACUZAT INSEAMNA CA ESTE VORBA DESPRE O RETEA!
TREBUIE VERIFICATE TOATE CONVORBIRILE SUSPECTULUI, PRIETENII, RUDELE, ETC ETC
Răspunde
0 0
CIUMA ROSIE CORUPTA SI INCOMPETENTA !!!
27 Jul 09:37
Peste tot sint ignorate evidentele si se cer ''plingeri'' de la victime, iar dupa saptamini si luni incep ''anchetele'' care EVIDENT ca nu pot aduce nimic bun dupa trecerea timpului ! Bunicul a fost SUNAT de persoane dar nici un militian si procuror gras platit nu a cerut sa se verifice numarul ! Lucruri de bun simt si usor de verificat !!! Pur si simplu, structurile statului sint indesate de pretentiosi INCOMPETENTI, PUTUROSI si CORUPTI !!! Toti au pretentii la salarii imense, la pensii imense strict numai pentru obedienta fata de politicienii locali si centrali. In rest ZEROOOOO, sa umplut europa de prostituate romance traficate cu ajutorul angajatilor statului (de la militie la vamesi) oamenii supravietuiesc violentei incercind sa evite orice situatie violenta cu ''barosanii'' locali sau centrali. Sicilia e un stat modern pe linga ce se intimpla in ...
Răspunde
0 0
Iulian Calistru
27 Jul 08:39
Popica sau Gheorghe Dinica un crestin ortodox respectabil dar care adora carne de om. La cite gratare a facut si mincat dragutul de el, nu e de mirare ca-i placeau numai prospaturile.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?