Descoperire fabuloasă într-o piramidă din Egipt. Cum arată mumiile antice scose la lumină

 
Mumie din Egipt
Mumie din Egipt
Mumie din Egipt Mumie Egipt Mumie Egipt

Arheologii egipteni au descoperit recent opt sarcofage de calcar care conțin mumii antice. Descoperirea fabuloasă a fost făcută la aproximativ 25 de mile sud de Cairo.Potrivit Ministerului Antichităților din Egipt, mumiile, care sunt acoperite cu un strat de material numit cartonaj - straturi de lenjerie sau papirus acoperite cu ipsos - datează din epoca târzie a Egiptului (664 - 332 î.Hr.).

Mumiile au fost descoperite în piramida regelui Amenemat al II-lea, în necropola regală Dahshur, potrivit Sputnik. Necropola regală, care este un loc de înmormântare pentru membri înalți ai clasei conducătoare, se află în deșertul de pe malul vestic al Nilului.

Amenemat al II-lea a fost cel de-al treilea faraon al celei de-a 12-a dinastii a Egiptului antic.

Necropola găzduiește două piramide antice: Piramida Bent, construită în timpul domniei lui faraonului Sneferu și Piramida roșie, construită sub aceeași domnie și considerată ca fiind locul de înmormântare al lui Sneferu (deși acest lucru nu a fost dovedit niciodată).

Autorităţile de la Cairo speră că noile descoperiri vor impulsiona turismul cultural.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?