Curcuma, aurul Orientului! Planta care te scapă de o mulţime de boli

 
Acest condiment este mai sănătos decât ghimbirul. Puţine persoane au auzit de el. Cum se foloseşte
Acest condiment este mai sănătos decât ghimbirul. Puţine persoane au auzit de el. Cum se foloseşte

Plantă originară din Asia Meridională, Curcuma (turmericul) nu este doar un condiment (ingre­dient principal al pulberii de curry), ci şi un excelent antibiotic şi antioxidant, îmbunătăţind digestia şi restabilind flora intestinală.Adusă în Europa de Marco Polo, într-una din călă­toriile sale în Orient, Curcuma a fost folosită la început drept materie primă pentru vopsit şi ca tinctură galbe­nă, utilizată în miniaturi. Supranumită "Şofranul Ori­entului", s-a bucurat de succes şi drept colorant în alimentaţie şi preparate farmaceutice. Începând cu se­colul 16, Curcuma a devenit cunoscută şi ca medica­ment, cu efecte de excepţie în tratarea afecţiunilor ficatului, ale bilei şi intestinelor, planta fiind inclusă în celebra "Libro delle Droghe", o veritabilă "biblie" a plantelor medicinale.

Boli gastro-intestinale - O linguriţă de pulbere din curcumă se dizolvă într-un pahar de apă fiartă şi răcită. Se administrează câte o jumătate de pahar, de două ori pe zi, cu o jumătate de ora înainte de a mânca. Durata tratamentului este de zece zile, se face o pauză de două săptămâni şi se poate relua.

Anemie - O linguriţă de miere şi o jumătate de lin­guriţă de curcumă se amestecă bine. Se adminis­trează dimi­neaţă, pe stomacul gol, timp de 21 de zile.

Normalizarea nivelului de zahăr din sânge - O jumătate de linguriţă de pulbere din curcumă se amestecă într-un pahar de apă călduţă. Se adminis­trează de trei ori pe zi, cu câteva minute înainte de masă. Durata tratamentului este de zece zile.

Gripă şi răceală - Două grame de curcumă, două grame de ghimbir şi două grame de ardei roşu se fierb în 250 ml de lapte timp de trei minute (nu mai mult!). Se adaugă o linguriţă de miere şi se consumă cald.

Dureri în gât - Într-un pahar cu apă călduţă se dizolvă o linguriţă de sare (de preferat de mare) şi o lin­guriţă de pulbere din curcumă. Se face gargară de cinci-şase ori pe zi, timp de minim trei zile.

Sursa: formula-as.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?