NASA, in fata unui scenariu devastator. Asteroidul ucigas ar putea face totul scrum

 

Dacă un asteroid de mărimi considerabile ar lovi Pământul, impactul ar fi unul devastator pentru noi. Bineînțeles, șansele unui astfel de scenariu sunt mici, însă în cazul s-ar întâmpla, NASA are un plan care să ne salveze.

Cercetătorii de la NASA au testat și au proiectat o serie de modalități prin care ar putea distruge un asteroid dacă reprezintă un pericol pentru Pământ.

Astfel, au ajuns la concluzia că pot face acest lucru prin cu ajutorul a trei tehnici, care variază în funcție de mărimea asteroidului și de timpul de avertizare pe care îl au la dispoziție înainte ca acesta să se prăbușească.

Cum vrea NASA să salveze Pământul de un posibil impact cu un asteroid

Una dintre soluțiile găsite de cercetătorii de la NASA presupune utilizarea unei navete spațiale care să fie destul de grea, astfel încât gravitația acesteia să „tragă" de asteroid și să-i schimbe traiectoria.

„Tehnica ar putea fi îmbunătățită dacă naveta spațială ar putea colecta mai multă masă, ca un bolovan mare, pentru a spori atracția gravitațională", a declarat Lindley Johnson de la NASA.

A doua soluție ar fi folosirea unui element de lovire cinetic, adică a unei nave spațiale care să fie întreptată intenționat spre asteroid pentru a-i schimba viteza și direcția.

„Metodă va fi testată în 2021, când o misiune NASA va trimite în spațiu navete cu acest scop", a spus Johnson. Iar ultima soluție propusă de NASA pentru a salva Planeta în cazul unei catastrofe cosmice este un dispozitiv nuclear care să spargă asteroidul în bucățele suficient de mici încât să ardă în atmosfera Pământului.

„Impactul cu un asteroid reprezintă unul dintre scenariile pentru care trebuie să fim pregătiţi", a declarat Leviticus Lewis, şeful Departamentului pentru Coordonare Naţională din cadrul FEMA, adăugând că un astfel de eveniment catastrofic „are o probabilitate mică de producere, dar consecinţele sale ar fi uriaşe, motiv pentru care este necesar să fim pregătiţi".

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?