Cum s-a schimbat vremea pe Pământ din cauză că am poluat planeta prea mult

 

Schimbările climatice sunt acele fenomene care ies din tiparul obișnuit și devin periculoase pentru viața omului și a celorlalte viețuitoare de pe planetă. În plus, schimbările climatice au venit la pachet cu furtuni mai agresive și cu precipitații mai dese. În acest sens, un grup de cercetători a încercat să afle cât de mult este vina oamenilor pentru fenomenele meteo extreme.

Rezultatele studiului au arătat că furtunile și ploile s-au înmulțit cu 50% în condițiile în care oamenii au încălzit foarte tare atmosfera prin arderea combustibililor fosili. Cu alte cuvinte, în proporție de 50% este vina omului pentru aceste schimbări climatice.

„Schimbarea climatică periculoasă este aici acum", a spus omul de știință Michael Wehner de la Lawrence Berkeley National Laboratory. El a ținut însă să menționeze că părerile emise țin doar de el, nu și de guvernul federal.

Schimbările climatice sunt cauzate și de oameni

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Stony Brook University și de la National Center for Atmospheric Research. „Dacă oceanul și aerul ar fi fost doar puțin mai răcoroase, umiditatea ar fi mai mică, iar uraganul Florence ar fi avut o intensitate mai mică. Aerul cald produce însă mai mulți vapori, astfel încât furtunile ajung să fie mai puternice și să aducă mai multe ploi. Punctul maxim al ploilor aduse de uragane au crescur cu 30% mai mult în ultimii 60 de ani în SUA", a declarat Kevin Reed, autor senior al studiului.

Se pare că autorul senior al studiului nu se va opri aici. El a declarat că vrea să calculeze cât mai multe rezultate pe baza cantității de precipitații adusă de uraganul Florence.

„Impactul schimbării climatice este foarte real, și are deja loc", a mai zis Kevin. „Trebuie să începem să ne confruntăm cu această provocare, dacă putem să facem ceva în legătură cu asta".

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ralu
13 May 15:09
Numai minciuni peste tot legate de schimbarea climei! Poluarea vine de la Chemtrails, otrăvirea populației cu aceste substanțe chimice care spun ei ca sunt împotriva încălzirii planetei... Sunt tari care ajuta clima tocmai prin mediul de climă rece pe care aceste îl au și cu toate acestea tot se stropește cu otrava si în aceste tari unde soarele abia se vede o data pe luna.. De ce nu se vorbește despre depoluarea oceanelor si despre defilarea pădurilor care au rolul natural de a regla temperatura planetei??? Aici este adevărul motiv al poluarii! Si niciun suntem prea multi! Aceasta planeta nu este absolut deloc depopulata!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?