Cinci motive pentru a-ţi începe ziua cu o cafea

 
Cinci motive pentru a-ţi începe ziua cu o cafea
Cinci motive pentru a-ţi începe ziua cu o cafea

Pentru unii, cafeaua este un fel de medicament esențial al secolului al XXI-lea, o băutură care atenuează oboseala și lipsa de motivație. Pentru alții, poate părea mai degrabă o dependență, decât o băutură benefică pentru sănătate.

Cafeaua reprezintă un subiect intens cercetat de oamenii de știință, care îți oferă câteva motive mai puțin cunoscute pentru a o consuma. Există multe studii care te încurajează să consumi această băutură pentru o stare bună de sănătate.

1. Cafeaua te poate ajuta să arzi grăsimile


Cercetările au arătat că, în cele mai multe cazuri, cofeina poate ajuta la stimularea metabolismului și la creșterea ratei metabolice cu până la 10%. Și nu, asta nu înseamnă că poți comanda ciocolată caldă cu lapte și frișcă și să te aștepți să slăbești. În niciun caz!

2. Cafeaua te poate proteja de Alzheimer și Parkinson

Studiile au descoperit că un consum moderat de cafea ar putea fi asociat cu reducerea riscului de apariție a demenței și a altor boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și Parkinson. Un studiu publicat în anul 2009, la care au participat 1500 de persoane, a arătat o reducere cu 65% a riscului de demență și cu 62% a riscului de Alzheimer la participanții care au consumat 3 cești de cafea pe zi.

3. Cafeaua ar putea reduce riscul de depresie

Această băutură este legată și de reducerea riscului de apariție a depresiei clinice, în special la femei. Într-un studiu de 10 ani, la care au participat peste 50.000 de femei, s-a descoperit o relație invers proporțională între rata de suicid și consumul de cafea. S-a sugerat faptul că efectele hormonilor nefericirii asupra creierului sunt blocate de cofeină, reducându-se și sentimentele de depresie, scrie ziaruldesanatate.ro.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?