China, demonstrație de forță militară și mesaj asurzitor pentru restul lumii

 
China, demonstrație de forță
China, demonstrație de forță

Armata chineză a oferit o demonstrație de forță la începutul lui 2018 și a trimis un mesaj clar către SUA și întreaga lume, într-un moment în care Beijingul devine tot mai puternic și mai expansiv, atât din punct de vedere economic, cât și militar. 

Demonstraţie de forţă a armatei chineze la început de an. Zeci de mii de soldaţi au început antrenamentele sub ochii preşedintelui Xi Jinping. Liderul chinez le-a cerut să nu se teamă de moarte când pun în aplicare ordinele Partidului comunist.

Antrenamentele militare au început în provincia Hebei, din nordul Chinei. În faţa a şapte mii de soldaţi înarmaţi, Xi Jinping a cerut armatei să fie întotdeauna gata de luptă şi care să asculte ordinele Partidului Comunist.

”Iată ordinele mele: soldaţii de toate rangurile trebuie să consolideze antrenamentele militare şi să fie pregătiţi de război, să plaseze cu fermitate pregătirea militară într-o poziţie strategică”, a spus președintele XI JINPING.

Potrivit ziarului patronat de Partidul Comunist, soldaţii chinezi s-au adunat în patru mii de locaţii din întreaga ţară pentru a asculta discursul comandantului şef. Iar jurnaliştii chinezi susţin că ei au jurat să respecte cu determinare ordinele lui Xi Jinping.

Demonstrația de forță vine într-un moment în care Beijingul devine tot mai expansiv din punct de vedere militar, iar tensiunile cu SUA în Marea Chinei de Sud genereză riscul unei alunecări într-o confruntare.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?