Ce BONUSURI primeşti de la ANAF dacă îţi plăteşti taxele la timp

 
Ce BONUSURI primeşti de la ANAF dacă îţi plăteşti taxele la timp
Ce BONUSURI primeşti de la ANAF dacă îţi plăteşti taxele la timp

Preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a anunţat, sâmbătă, că a elaborat un proiect de act normativ cu ajutorul căruia românii care-şi plătesc la timp dările către stat vor fi premiaţi.

"Am realizat studiul de impact pe acest segment al celor care îşi plătesc impozitele şi taxele la timp. Am identificat contribuabilii care se regăsesc în situaţia de a putea fi premiaţi. Reprezintă un număr semnificativ. A fost creionat proiectul de act normativ care reglementează două aspecte: cum avem aşa-zisa listă neagră, vom avea trimestrial, în acelaşi ritm, lista albă, iar pe de altă parte proiectul de act normativ vizează acordarea unui bonus de 3% din sumele achitate integral şi la termen de către bunii plătitori", a afirmat Călugăreanu, la un post TV.

Proiectul prevede două posibilităţi: fie acordarea anuală a acestui bonus, fie acordarea acestuia la fiecare termen de plată.


"Proiectul prevede două posibilităţi: fie acordarea anuală a acestui bonus - şi eforturile sunt de a aplica acest act normativ începând cu 1 ianuarie 2020 -, fie ca la fiecare termen de plată să fie acordat acest bonus. Aici sunt două abordări. În gândirea noastră, a fost procentul aplicat la suma respectivă, suma integral declarată şi achitată însă în curând acest proiect va fi supus unei largi dezbaterii publice şi vom ţine seama de toate propunerile ce vor fi formulate", a dat asigurări Mirela Călugăreanu.

În privinţa listei negre, aceasta a fost eliminată în cazul persoanelor fizice, din cauza unor probleme ale ANAF.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?