Captivă 7 ani în cușcă și chinuită, maimuța a înșfăcat mâna bărbatului. Teribil ce a urmat!

 
Captivă 7 ani în cușcă și chinuită, maimuța a înșfăcat mâna bărbatului. Teribil ce a urmat!
Captivă 7 ani în cușcă și chinuită, maimuța a înșfăcat mâna bărbatului. Teribil ce a urmat!
Captivă 7 ani în cușcă și chinuită, maimuța a înșfăcat mâna bărbatului. Teribil ce a urmat! Captivă 7 ani în cușcă și chinuită, maimuța a înșfăcat mâna bărbatului. Teribil ce a urmat! Captivă 7 ani în cușcă și chinuită, maimuța a înșfăcat mâna bărbatului. Teribil ce a urmat!

O tragedie de neimaginat s-a petrecut, sub ochii oamenilor și cu îngăduința acestora, ani la rând... Aceasta este povestea lui Khai Now. Atenție, imaginile din GALERIA FOTO sunt șocante și te pot afecta emoțional!

Pe masură ce habitatele sălbatice se micșorează, în lumea întreagă, ciocnirile inevitabile dintre oameni și animale produc, în multe cazuri, tragedii de neimaginat.

Și totuși, există fundații pentru ocrotirea animalelor care, cu resurse minime, fac minuni pentru natură și viața sălbatică. Una dintre ele este Wildlife Friends Foundation, din Thailanda (WFFT).

Salvatorii au reușit să elibereze mai multe animale care erau ținute în captivitate, în apropierea unui templu din Provincia Rayong. Animalele erau chinuite și înfometate, multe dintre ele izolate complet de natură.


Printre ele se afla și Khai Now, o maimuță din rasa macac. Aceasta a fost găsită într-o cușcă de fier, chiar lângă templu. Cel mai probabil, fusese abandonată acolo de fostul stăpân. În templu, erau alte cel puțin o sută de animale, toate ținute captive, în aceleași condiții mizere.

Bietul Khai Now stătea chircit într-un colț, în timp ce oamenii aruncau în el cu gunoi, mucuri de țigară, multe aprinse încă, sau îl stropeau cu alcool. Maimuța era plină de răni, extrem de slabă și speriată peste măsură.

Când Tom Taylor, un membru al Fundației, a ajuns la templu, s-a apropiat de cușcă. Khai Now era ghemuit în colț. Își ascundea fața și tremura. Când l-a simțit pe Tom, însă, lucrurile au luat o turnură neașteptată! Văzând că nu este un pericol, Khai a început să se miște. S-a uitat lung la bărbat și apoi i-a întins o mânuță. Când salvatorul a apropiat mâna de el, Khai i-a prins un deget și l-a ținut strâns, cerându-i parcă să-l scoată de acolo.

Deși cuprins de o emoție dezarmantă, Tom a apucat totuși să imortalizeze momentul, făcând câteva fotografii teribil de impresionante. Apoi și-a desprins mâna și a desfăcut o sticlă de apă din care i-a dat să bea. Atunci, Khai și-a dat seama că este salvat. Din acea clipă, pentru bietul suflet și pentru celelalte animale începea o nouă viață.

Salvate, animalele au fost duse într-un sanctuar, unde li se acordă îngrijiri corespunzătoare și beneficiază de spațiul necesar pentru a face mișcare și pentru a se cățăra, apă, hrană și fructe din plin.

"Acum, Khai Now a început să se deschidă. Începe să fie prietenos cu celelalte animale și acceptă compania oamenilor. Ba chiar are momente când vine și se cuibărește lângă tine, căutând confortul. În acele momente, nu-i trebuie nimic altceva decât să fie mângâiat, ținut în brațe și, eventual, periat", a spus Tom.

Vezi, în GALERIA FOTO atașată acestui articol, cum arătau țarcurile în care erau ținute animalele. Atenție, imaginile sunt șocante și te pot afecta emoțional!

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Fac Nau
27 Jun 12:08
Si Rares Bogdan se simte mai liber si mai bine acum si a inceput sa se catere...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?