România, lovită dur de raportul MCV. Comisia Europeană, solicitare extremă pentru coaliţie

 
O nouă misiune MCV în România, în plin scandal privind modificările din Justiție
O nouă misiune MCV în România, în plin scandal privind modificările din Justiție

Avertisment extrem de dur pentru România de la Bruxelles! Raportul prin care este evaluată starea justiției din România va fi unul foarte critic, susțin surse citate de G4Media. Documentul arată că sistemul judiciar din Bulgaria funcționează mai bine decât al nostru. Comisia Europeană va cere coaliției PSD-ALDE să oprească imediat implementarea legilor justiției și a codurilor penale și să relanseze procesul de numire a șefului DNA.Un draft al raportului MCV ce va fi făcut public marți 13 noiembrie de Comisia Europeană, consultat de G4Media.ro, arată că evaluarea Bulgariei va fi mult mai bună decât a României.

Executivul comunitar va arăta că România a îndeplinit doar două din cele 12 recomandări (referitoare la Sistemul Prevent al Agenției Naționale de Integritate și Agenția Națională a Bunurilor Indisponibilizate) și va adăuga alte recomandări extrem de dure.

Printre noile recomandări ale Comisiei Europene se numără:

– oprirea imediată a implementării legilor Justiției realizate de Comisia Iordache, precum și a ordonanțelor de urgență emise de Guvernul Dăncilă
– stoparea implementării Codului Penal și a Codului de Procedură Penală
– asumarea de către Parlament și Guvern a recomandărilor Comisiei de la Veneția și GRECO (Grupul de State împotriva Corupţiei, un organism al Consiliului Europei) privitoarea la legislația din Justiție
– relansarea procesului de numire a șefului DNA, cu promovarea procurorilor cu experiență în lupta anti-corupție
– Avizul CSM în procedura de revocare și numire procurorilor șefi să fie obligatoriu, și nu consultativ, cum este în acest moment

În plus, raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare în justiție (MCV) va stipula clar că România nu va scăpa de acest mecanism, așa cum își doresc reprezentanții PSD și ALDE.

În schimb, Raportul MCV va arăta că Bulgaria a implementat mult mai multe dintre recomandările Comisiei, dar nu e clar dacă va da Sofiei o perspectivă clară pentru ridicarea monitorizării.

De menționat că draftul raportului, consultat de G4Media.ro, poate suferi modificări de ultim moment înaintea publicării de săptămâna viitoare.

Reamintim că marți, 13 noiembrie, Comisia Europeană va face publice rapoartele MCV pentru România și Bulgaria, iar Parlamentul European va vota rezoluția privitoare la România.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Costin Stefan
11 Nov 21:22
UE nu stie ca Romania inseamna DDD= Dragnea, Dan si Dancila ? UE se adreseaza acestora ? Iseamna ca se adreseaza peretilor.
Răspunde
0 0
GICA
11 Nov 12:49
Uniunea Europeana ca sa-si impuna pozitia trebuie sa argumenteze convingator ȘI electoratul român majoritar, nu numai pe cel majoritar european. Altfel ,,dispozitiile superioare" ...impunatoare, ne aduc aminte de cele dictatoriale. Oare aici se termina ..democratia? Regulile UE trebuie sa includa limitele de suveranitate ale unei natiuni cu optiunile sale politice majoritare. Impunerea regulilor seamana cu amestecul ... santajarea Romaniei.
Răspunde
0 0
Bracon Ioan
11 Nov 12:29
Amestecul în treburile interne ale statelor este inadmisibil .
Răspunde
0 0
Bracon Ioan
11 Nov 12:28
Amestecul în treburile interne ale statelor este inadmisibil .
Răspunde
0 0
Stan
11 Nov 12:52
4 Atat timp cat jefuitorii iliescieni au jefuit tara si poporul , trebuie sa raspunda pentru tot...Tu poti pleca de pe acum la bolsevicii rusi., noi stam si ne vom apara tara cu pretul vietii..Ori ei, ori noi.....
0 0
Bracon Ioan
11 Nov 12:27
Amestecul în treburile interne ale statelor este inadmisibil .
Răspunde
0 0
Adrian
11 Nov 13:37
3 Dar ce face actualul guvern cu mutilarea legilor este admisibil ? Sper ca UE sa ii intoarca din drum urgent pana nu ajungem un "sat fara caini"...
0 0
Astea sunt recomandări ,politicieni dv ?La asta v-ati angajat sa subordonțm lustiția si legiferarea unei institutii ostile ?
11 Nov 10:15
MVC a fost instituit prin acord bilateral.Orice acord poate fi denuntat,dacă încalcă interesele fundamentale ale României.De aceea,faceti demersurile necesare.Cereți consultanță populară/plebiscit/dacă România mai vrea sa fie membră UE .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?