BOR votează DA la referendum și acuză ”acțiuni de boicotare agresivă”

 
Preafericitul Părinte Daniel
Preafericitul Părinte Daniel
FOTO: basilica.ro

Biserica Ortodoxă Română a lansat sâmbătă un îndemn de participare la referendumul pentru familia tradițională, din 6-7 octombrie, și de aprobare a revizuirii Constituției, pe motiv că ar fi un act ”patriotic, național și profund democratic” menit să apere căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Patriarhul Daniel, prin mesajul publicat sâmbătă, îi critică pe cei care nu susțin demersul de modificare a Constituției, invocând ”acțiuni de boicotare agresivă și denigrare injustă a referendumului”. El mai susține că trebuie apărat ”darul sacru al vieții persoanei care se naște din iubirea conjugală dintre un bărbat și o femeie”.Adunarea Naţională Bisericească, formată din toţi ierarhii Sfântului Sinod, reprezentanţii clerului şi reprezentanţii credincioşilor mireni din eparhiile Patriarhiei Române, întrunită sâmbătă în şedinţă, îi îndeamnă pe toţi cetăţenii ortodocşi români să participe la referendumul din 6 - 7 octombrie şi să spună 'da' clarificării textului articolului 48 din Constituţia României privind definirea căsătoriei, "adică înlocuirea expresiei confuze "uniunea liber consimţită între soţi", cu formularea clară şi precisă "uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie"", informează Patriarhia Română, într-un comunicat.

"Prin această precizare clară şi fără echivoc, în Constituţia României, se afirmă, se apără şi se promovează familia ca instituţie umană fundamentală creată şi binecuvântată de Dumnezeu pentru creşterea şi perpetuarea umanităţii, potrivit cuvintelor Sfintei Scripturi: "Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat zicând: Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l stăpâniţi!" (Facere 1, 27-28). Această familie bazată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie a fost binecuvântată şi cinstită de Mântuitorul Iisus Hristos prin prezenţa Sa, a mamei Sale şi a ucenicilor Săi, la Nunta de la Cana Galileii, unde a săvârşit minunea transformării apei în vin (cf. Ioan 2, 1-11), arătând astfel valoarea sfântă a familiei conjugale pentru viaţa Bisericii. În acest sens, Sfântul Apostol Pavel recomandă ca iubirea mirelui faţă de mireasă să fie asemenea cu iubirea lui Hristos faţă de Biserică (cf. Efeseni 5, 22-25, 32)", se arată în Apelul Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum, intitulat "Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu!", semnat de PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Conform sursei citate, "familia binecuvântată de Dumnezeu, spre a cultiva iubirea reciprocă şi a da naştere la copii, este izvor de viaţă pentru fiecare popor şi pentru întreaga umanitate". "Prin urmare, participarea la referendum, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, este un act de mărturisire a credinţei în iubirea lui Dumnezeu pentru familie, un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român, precum şi un examen de maturitate spirituală pentru a alege între valori permanente şi ideologii efemere. (...) Participarea cetăţenilor statului la acest referendum decizional pentru definirea căsătoriei în Constituţia României este un act profund democratic şi patriotic-naţional, de o deosebită importanţă pentru întreg poporul român, deoarece se votează pentru apărarea familiei bazată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie şi pentru viitorul copiilor poporului român. (...) În pofida multor acţiuni de boicotare agresivă şi denigrare injustă a referendumului, trebuie să apărăm darul sacru al vieţii persoanei umane care se naşte din iubirea conjugală între un bărbat şi o femeie, preţuind astfel şi generaţiile de părinţi şi copii care au asigurat continuitatea poporului român de-a lungul veacurilor", se precizează în Apelul Adunării Naţionale Bisericeşti.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
gigi
30 Sep 05:53
BOR-FASI pesedisti satanisti daramati bisericile unde se tin sedinte a interlopilor penali in frunte cu prea curvia bisericeasca
Răspunde
0 0
lili
29 Sep 23:55
cutrapesedista
Răspunde
0 0
Mihalache
29 Sep 21:58
Da vor vota credincioșii. Aici nu e vorba de biblie sau de Dragnea ci de poponari si lesbiene care sau obraznicit si castiga teren in ultimii ani in dauna oamenilor normali.
Răspunde
0 0
Alex
29 Sep 21:32
Așa mai prea prea prea mincinosule. Da Dragnea susține familia tradițională ? Unirea dintre un moșneag senil și o suzeta junioara e tradițională?
Răspunde
0 0
vasy
29 Sep 21:13
Nene, ai citit vreodata Biblia? Acolo e definita "casatoria" si sunt detaliat explicate toate consecintele celor care o incalca. Te crezi mai presus de Dumnezeu? Nu ti-e teama de consecinte? Ai inlocuit pe Dumnezeu cu Dragnea? Ca si reprezentant spiritual al unei biserici majoritare, inseamna ca "personalul ei" NU si-a facut datoria de a invata oamenii sa asculte de Dumnezeu...Lasa, demagogia, nu mai invrajbi oamenii...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?