Preţul la pompă schimbă prefixul! Cât vor costa benzina şi motorina de la 1 octombrie

 
Preturi mai mari la pompa
Preturi mai mari la pompa

Sunt şanse foarte mari ca benzina şi motorina să revină la preţuri de peste 5 lei per litru după introducerea noilor accize.

Majorarea accizelor la benzină și motorină cu 32 de bani/litru, în două etape, pe 15 septembrie și 1 octombrie, decisă ieri de Guvern, poate scumpi carburanții cu 0,38 de lei/litru, reprezentând creșterea de acciză la care se adaugă taxa pe valoare adăugată.

România va deveni din octombrie statul est-european cu cea mai agresivă impozitare a carburanților.

De la 1 octombrie, în urma intrării în vigoare a celei de-a doua etape de majorare a accizelor, un litru de benzină ar putea fi achiziționat cu 5,06 lei, iar unul de motorină cu 5,01 lei, potrivit unei analize Profit.ro.

Scumpirea carburanților depinde de decizia companiilor din domeniu de a transfera sau nu consumatorilor costul suplimentar impus de Guvern prin majorarea accizelor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?