Băsescu: Pe atmosfera care s-a creat, procurorul general ar trebui să demisioneze

 
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Traian Băsescu apreciază că, pe fondul atmosferei care s-a creat, procurorul general al României, Augustin Lazăr, trebuie să demisioneze, iar dacă nu va face acest gest, atunci preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îl elibereze din funcţie.Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la un post TV, că Augustin Lazăr nu are rost să continue o bătălie pe care o pierde, deoarece procurorul general nu a contestat că a fost implicat în analiza liberărilor condiţionate la deţinuţi politici în perioada comunistă, scrie adevarul.ro..

“Pe atmosfera care s-a creat, domnul procuror general ar trebui să demisioneze singur. Nu are rost să continue o bătălie pe care o pierde, pentru că nici dânsul nu a contestat că a fost implicat în analiza liberărilor condiţionate la deţinuţi politici. Nu are rost să mai stea, dacă nu, ar fi responsabilitatea preşedintelui ca, asigurând continuitatea condamnării comunismului, pe care a făcut-o un alt preşedinte înaintea domniei sale, să îl elibereze din funcţie. Este o formalitate, este simbolic pentru că dânsul mai are câteva zile de mandat, dar ar trebui făcută”, a afirmat Traian Băsescu. El a precizat că, deşi nu există documente oficiale ale unei instituţii care să confirme acuzele aduse procurorului general, consideră că dezbaterea publică este suficientă, fiind alimentată cu suficiente documente.

“Dacă nu demisionează, preşedintele ar trebui să îl elibereze din funcţie, nu pentru că există, în momentul de faţă nu există documente oficiale a unei instituţii care să confirme lucrul acesta, dar dezbaterea publică este suficientă şi a fost alimentată cu suficiente documente”, a afirmat Băsescu.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
ORWEL 1984
15 Apr 06:54
Daca era dupa ''atmosfera'' facuta de ciumati si tu trebuia sa demisionezi ... ai uitat cum te injurau la Cotroceni - iesi afara ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?