Avertismentul lui Timmermans pentru Dăncilă: OUG pentru contestația în anulare, ”o linie roșie”

 
Frans Timmermans, alături de Viorica Dăncilă
Frans Timmermans, alături de Viorica Dăncilă

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat-o pe Viorica Dăncilă că o ordonanță de urgență pentru contestația în anulare ar încălca ”o linie roșie”.Prim-vicepreședintele Comisiei Europene i-a transmis premierului Viorica Dăncilă în întâlnirea de la Bruxelles de săptămâna trecută că adoptarea unei OUG care să dea posibilitatea condamnaților la completele de 5 de la Curtea Supremă din 2014 până în 2018 ar însemna ”trecerea unei linii roșii”, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. La rândul ei, Dăncilă l-a anunțat pe Timmerans că Guvernul are în proiect adoptarea ordonanței într-o proximă ședință de guvern.

Potrivit surselor, Timmermans a avertizat-o pe Dăncilă că o asemenea ordonanță de urgență ar elibera practic toți marii corupți condamnați în ultimul an, situație inacceptabilă pentru Comisia Europeană, și i-a spus că trecerea unei asemenea ”linii roșii” va avea consecințe politice. 

O voce importantă din Germania cere UE activarea ”opțiunii nucleare” împotriva României 

Dăncilă s-a întâlnit cu Timmermans la Bruxelles pe 7 februarie, premierul declarând la Antena 3 că i-a explicat prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că vrea să dea OUG pentru completele de 5 judecători.

Dăncilă a declarat recent că este necesară adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru contestarea în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de 5 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în perioada 2014-2018 și că a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader despre această ordonanţă. 

Dăncilă: "Scrisoarea de la Timmermans nu s-a referit la Completurile de 5" 

„Toţi oamenii care au suferit au dreptul să aibă acest proces corect. Ceea ce este trist e că mulţi oameni au făcut puşcărie, şi-au distrus familiile, sănătatea. (...) Trebuie să dăm şi acestor oameni o şansă“, a spus premierul la un post tv.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?