Atenţie, români! S-a deschis sezonul căpuşelor - cum te protejezi de "boala cu 1000 de feţe"

 
Mare atenţie! Parcurile, invadate de căpuse. Cum ne ferim de aceste insecte
Mare atenţie! Parcurile, invadate de căpuse. Cum ne ferim de aceste insecte

Medicii epidemiologi avertizează că suntem în plin sezon al căpuşelor şi că aceste insecte sunt purtători a mai multor maladii infecţioase.

Persoanele înţepate de căpuşe se pot îmbolnăvi de borelioză, o maladie cunoscută și ca "boala cu o mie de feţe". Potrivit specialiştilor, o treime dintre insectele parazite care populează spaţiile verzi sunt infectate cu aceste bacterii.

Specialiştii vin cu recomandări pentru toţi cei care intenţionează să-şi petreacă timpul în spaţiile verzi. Astfel. dacă ieşim la iarbă verde trebuie să purtăm haine de culori deschise şi cu mâneci lungi. Pentru cei care merg într-o excursie se recomandă deplasarea doar pe cărări şi drumuri, evitând desişurile. Odată ajunşi acasă, pielea neacoperită de haine trebuie verificată din oră în oră. Verificată minuțios trebuie și pătura pe care ne-am așezat ieșind la iarbă verde.

Primele semne că ai fost mușcat de căpușă! Mergi de urgenţă la medic dacă îţi apare asta pe piele

 
Dacă totuşi s-a întâmplat să fiţi înţepaţi de căpuşe, specialiştii vă îndeamnă să nu încercaţi să scoateţi singuri insectele de sub piele, ci să apelaţi la ajutorul medicului.

sursa
Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?